Lokalformand for Diabetesforeningen Jerry Ritz har dyrket intervalgang i mange år og opnået gode resultater. Foto Claus Bjørn Larsen

Lokalformand for Diabetesforeningen Jerry Ritz har dyrket intervalgang i mange år og opnået gode resultater. Foto Claus Bjørn Larsen

Seks med tempo-skift:

Kom til intro i intervalgang

Diabetes Lokalforening Hørsholm-Fredensborg indbyder i samarbejde med Hørsholm Kommune tirsdag  7. november kl. 13.30 diabetikere til en cirka to timers introduktion til motionsformen intervalgang.
Det foregår i Cafeen på Louiselund Sundhedscenter, Louiselund 9, tæt ved Kokkedal Station. 
Netop intervalgang har videnskabeligt bevist en god effekt på personer med type-2 diabetes. Lokalformand for Diabetesforeningen Jerry Ritz, der har deltaget i en række forskningsprojekter på professor Bente Klarlunds afdeling på Rigshospitalet (Centre of Inflammation and Metabolism) vil fortælle om de resultater, han personligt har opnået - og naturligvis hvad intervalgang har betydet for livet med type-2 diabetes, hans generelle velbefindende og bedre livskvalitet.
”Jeg glæder mig til at dele mine erfaringer og resultater med denne motionsform og til at inspirere andre til at komme i gang med at motionerer” siger Jerry Ritz og fortsætter:
”Som type-2 diabetiker er der to ting som man selv kan gøre for at få et bedre liv. Det ene er at motionere regelmæssigt og det andet er at spise sundt. Hvis man ikke benytter sig af de to muligheder er der langt større risiko for at sygdommen udvikler sig i en uheldig retning med følgesygdomme og ustabilt blodsukker til følge”.

Jerry Ritz bliver også kaldt for

Jerry Ritz bliver også kaldt for "Mr. Intervalgang". Foto: Claus Bjørn Larsen

Mr. Intervalgang

Jerry Ritz fik konstateret diabetes type-2 tilbage i 2004 og har snydt alle statistikker ved at være på den samme medicin i dag tretten år efter, som dengang han fik konstateret den kroniske sygdom. Normalt udvikler sygdommen sig, så man efter nogle år skal til at stikke sig med insulin. Det har Ritz undgået ved at motionerer med intervalgang og spise sundt, han er på den måde blevet rollemodel og uofficiel talsmand for motionsformen intervalgang, som han rejser rundt og holder foredrag om.
Det har givet ham tilnavnet ”Mr. Intervalgang”, ligesom han har medvirket i flere nyhedsudsendelser. 
Fra Hørsholm Kommune medvirker fysioterapeut Jane Sedum Larsen med råd og information om Hørsholm kommunens tilbud til diabetikere.

Der er et begrænset antal pladser, som fordeles med 'først til mølle'. Deltagere skal møde med praktisk fodtøj (kondi/løbesko) og i beklædning som egner sig til udendørs fysisk aktivitet.                      
Tilmelding nødvendig på e-mail til: horsholm-fredensborg@diabetes.dk

Ved introduktionsmøde på Louiselund kan du også møde fysioterapeut Jane Sedum Larsen.

Ved introduktionsmøde på Louiselund kan du også møde fysioterapeut Jane Sedum Larsen.

null

Publiceret 06 November 2017 16:15