Denne forsideannonce i Ugebladet 24. oktober har skabt noget uro internt hos de konservative i Hørsholm.

Denne forsideannonce i Ugebladet 24. oktober har skabt noget uro internt hos de konservative i Hørsholm.

Konservativ uro:

“Ingen kronprinsesse-fight her”

Stor valgannonce i Ugebladet med borgmester og Kristin Arendt i front har skabt intern debat i partiet - ikke alle er glade

Af
Fred Jacobsen

“Det er altså ikke en kronprinsesse-fight, det her. Overhovedet ikke.”
“Kristin spurgte, om jeg ville bakke op om hendes initiativ, og det sagde jeg ja til. Vi er 18 kandidater - og jeg har 18 kronprinsesser, om du vil.”
Sådan lyder reaktionen fra henholdsvis Kristin Arendt og borgmester Morten Slotved på Ugebladets spørgsmål, om borgmesteren i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget er i færd med at køre den konservative partifælle Kristin Arendt i stilling som en mulig afløser i borgmesterstolen.
Baggrund for spørgsmålet er en stor annonce på forsiden af Ugebladet 24. oktober, hvor Morten Slotved og Kristin Arendt optræder sammen.
Samtidig med det kunne man på en stor lysreklame på en husfacade på Lyngbyvejen i København se borgmesteren posere sammen med Nadja Hageskov, formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget og nummer to på den konservative liste til kommunalvalget. Forskellen er bare, at Slotved og Hageskov på lysreklamen markedsfører Hageskov til regionsrådet. Ikke til kommunalvalget.
Det er en prioritering, som ikke kun rejste nogle spørgsmål på Ugebladets redaktion, men også i den konservative kandidatkreds.
Ugebladet er bekendt med, at i hvert fald én kandidater har kritiseret Morten Slotved for denne annonce.

Måske ikke det smarteste

“Om det er uro hos os? Det vil jeg ikke sige sådan. Vi har det egentlig meget godt i gruppen. Men for at sikre, at det også er sådan fremover, var det her måske ikke det smarteste,” siger en kandidat, der ikke ønsker at blive citeret for det.
Vedkommende oplyser, at alle var blevet orienteret om annoncen før den kom i avisen, men ikke havde set den på forhånd.
En anden kandidat siger, at vedkommende godt forstår, at 'kronprinsesse'-tanken kan opstå, men understreger samtidigt, at “borgmesteremne, det er hun (Kristin Arendt, red.) bestemt ikke.”
“Rækkefølgen i de konservatives opstillingsliste giver et fint billede af, hvordan hierarkiet er,” siger denne kandidat, der ligeledes ønsker at være anonym.

Arendt er kampagneleder

Nadja Hageskov selv blev orienteret om annoncen, men så den ikke, før den blev bragt i Ugebladet.
“Jeg havde hørt om den, men ikke set den. Vi godkender ikke kandidaternes kampagner,” oplyser hun.
Kristin Arendt er kampagneleder for den konservative gruppe, men den pågældende annonce med hende selv og Morten Slotved på Ugebladets forside er ikke en del af den samlede koordinerede kampagne. Arendt betaler annoncen af egen lomme for at markedsføre fire vælgermøder med det indhold, hun selv fokuserer mest på i valgkampen: Byudvikling.
“Jeg kører jo også min egen kampagne. De fire møder er planlagt sammen med Peter Antonsen (BL og nuværende formand for Miljø- og pælanlægningsudvalget, som ikke genopstiller, red.). Det mente Morten var en fed idé, som han gerne ville bakke op om,” siger Arendt til Ugebladet.

Kamp om hierarkiet?

Hun afviser enhver tanke om, at det skulle være udtryk for en kamp om hierarkiet hos de konservative i Hørsholm.
“Jeg kan godt se det og har også hørt folk snakke om det. Jeg har slet ingen intention i den retning,” fastslår Kristin Arendt, der betegner sig selv og Nadja Hageskov som forskellige typer, der har hver sit fokusområde.
Nadja Hageskov vil ikke kommentere en mulig strid om det interne hierarki i partiet og henviser til Morten Slotved.
“Det er hans valg, Jeg gør mit bedste, vil gerne vælges igen og håber, at folk kan se, at jeg har knoklet,” siger Nadja Hageskov til Ugebladet og tilføjer:
“Vi har et hold, og jeg synes vi er gode til at være et hold.”
Om lysreklamen med hende selv og Slotved siger hun, at hun gerne vil vælges til regionen, hvor hun er på de konservatives 10. plads og at det var en oplagt mulighed for at blive profileret.

Slotved: Jeg bliver!

Morten Slotved afviser også enhver form for spekulation om, at han kører Kristin Arendt i stilling for, i tilfælde af et genvalg, at kunne forlade borgmesterposten i utide i løbet af perioden.
“Da jeg blev valgt første gang, sagde jeg, at jeg ville være borgmester i mindst 12 år. Så jeg har ingen intention om at stoppe,” understreger Slotved, der ofte og gerne udtrykker sin store glæde ved at være borgmester i Hørsholm.

null

Publiceret 07 November 2017 12:00