Kun Rungstedlistens Karsten Eckert og Nye Vejes Ib Lunde Rasmussen deltog ikke i vælgermødet på restaurant Skovhus. Foto: Fred Jacobsen

Kun Rungstedlistens Karsten Eckert og Nye Vejes Ib Lunde Rasmussen deltog ikke i vælgermødet på restaurant Skovhus. Foto: Fred Jacobsen

Slut med at lurepasse:

LA ønsker Wiencken i borgmesterstolen

Alle har nu sagt et navn, selv om en enkelt sprang fra igen efter valgflæsk i Skovhus

Af
Fred Jacobsen

“I øvrigt tak til Radikale og Socialdemokratiet for at bruge 1,2 millioner kroner på at finde ud af, at stegt flæsk er vores nationalret. Det smagte godt!”
Restaurant Skovhus var torsdag mere end fyldt til det sidste store valgmøde, og alle spidskandidater, undtaget Karsten Eckert fra Rungstedlisten og Ib Lunde Rasmussen fra Nye Veje, var med.
Og det var i de afsluttende bemærkninger, Glen Madsen roste stedets valgflæsk og, ja, også de to andre partier, der på Christiansborg banede vejen for en kåring af den kendte ret.
Ellers var der resten af aftenen bestemt ikke roser fra Madsen til hverken radikale Henrik Klitgaard eller socialdemokraten Niels Lundshøj på et vælgermøde, der til tider blev skæmmet af mere eller mindre pøbelagtige tilråb.
“Har du hørt noget nyt i aften?”, spurgte ordstyrer Bo Lindhardt Ugebladet, da den sidste i panelet af spidskandidater i den afsluttende runde havde gentaget pointerne, hvorfor det lige er vedkommende, man skal sætte kryds ved 21. november.
Jo, én nyhed var der: At Liberal Alliances (LA) kandidat Stine Darmer, der har ført det meste af LA's valgkamp i stedet for den sygemeldte spidskandidat Troels Moe, i Skovhus bekendte kulør.
“LA ønsker en borgerlig konstituering. Morten Slotved vil ikke det borgerlige. Derfor må det blive Annette Wiencken (V), vi peger på,” lød det fra Stine Darmer.
For få dage siden, på spidskandidaternes møde i Trommen mandag 13. november, lod Stine Darmer sig under 'pegerunden' ikke presse til at sige et navn.
Status er derfor nu, at Konservative, Radikale, Socialdemokratiet, SF og Kristendemokrater vil pege på Morten Slotved, mens Venstre, LA, Dansk Folkeparti, Alternativet, Rungstedlisten og Nye Veje helst vil have Annette Wiencken som borgmester.

Thestrup sprang fra

Og her kommer så nyhed nummer to ind i billedet: Peter Thestrup, debutterende kandidat for Nye Borgerlige, havde nemlig skiftet standpunkt.
I Trommen pegede han på Annette Wiencken, men ville nu ikke sætte navn på. Bortset fra, at han som iværksætter og developer gerne vil have formandsposten i Miljø- og planlægningsudvalget.
“Jeg er pragmatisk. Bliver jeg tilbudt posten, er jeg til at snakke med,” lød det fra Peter Thestrup.
Ellers var mødet ret meget præget af kendte standpunkter og ind imellem tilråb fra salen, som ikke alle kandidater ville finde sig.

Restaurant Skovhus var torsdag stuvende fuld til valgmøde med valgflæsk. Foto: Fred Jacobsen

Restaurant Skovhus var torsdag stuvende fuld til valgmøde med valgflæsk. Foto: Fred Jacobsen

Skal ikke være formand

SF's Louise Zabel måtte finde sig i tilråb fra salen med spørgsmålet, hvilken formandspost, hun var blevet lovet, siden hun ville støtte Morten Slotved, og svarede, at hun slet ikke har noget ønske om at være formand - og at hun i øvrigt ville frabede sig sådanne beskyldninger og tilråb.

“Pure opspind”

Diskussionen om Hørsholms selvstændigheder fik også - endnu en gang - elektrificerede den i forvejen klirrende kolde mellem Venstre og Konservative.
Annette Wiencken kaldte det “pure opspind”, at Venstre skulle mene, at Hørsholm skulle lægges sammen med andre.
Som modargument hev Morten Slotved en avisside fra Frederiksborg Amtsavis frem og et debatindlæg i Ugebladet fra 17. oktober 2015, hvor henholdsvis Venstre-formand Jørgen Eirfeldt og kommunalbestyrelsesmedlemmerne Annette Wiencken og Anne Ehrenreich argumenterer for fordelene ved at lægge Hørsholm sammen med andre kommuner.

Publiceret 18 November 2017 12:00