REDAKTØREN MENER:

Lortesagen, alle vil blive ramt af

Ugebladet bliver fra tid til anden udsat for kritik. Heldigvis for det. Der er tegn på, vi rører noget i læserne.
Vi er talerør for Konservative, giver Venstre for meget spalteplads, lefler for Radikale og 'holder mikrofonen' for Socialdemokratiet.
Og vi er blevet kritiseret for at bruge ordet 'lortesag' i en i øvrigt Ekstra-Blads-agtig overskrift.
Vi kaster os frygtløs ud i endnu en af slagsen: For Hannebjerg-sagen er en lortesag for den kommunalbestyrelse, der nu går af efter 18. december - og på sin vis også for den nye, der træder til efter nytår.
For uanset, hvordan afstemningen om lokalplan 166 falder ud, vil Hannebjerg forfølge flertallet af Konservative, Radikale og Borgerlisten langt ind i 2018, og måske endnu længere, som et eksempel på, hvor galt det kan gå, når man ikke i tide lytter til borgerne. Borgerlistenkan være ligeglad. De skal efter nytår ikke længere rode med denne sag.
Det skal andre. Nemlig den eller de, der er kritisk(e) over for lokalplanen og ikke tør sige det højt. Ingen nævnt, ingen glemt. Men de er der.
Lad os lege med tanken, at der bliver en tæt 10-9 afgørelse og man vælger partidisciplinen frem for at hoppe med på Thorkild Gruelunds (K), Venstres, LA's og Socialdemokratiets hold og stemmer nej til lokalplanen på mandag.
De vil i tide og utide blive mindet om ikke at have stoppet sagen i tide - efter en valgkamp, hvor der blev råbt højt om dialog, dialog og atter dialog.
Omvendt står flertallet med Morten Slotved (K), Henrik Klitgaard (R) og Peter Antonsen (BL) i spidsen for en sag, hvor alle indtil kort før valget var enige om at sælge hele Hannebjerg-grunden og faktisk kun mangler en lokalplan, før spaden sættes i jorden, og i bund og grund har fulgt spillereglerne med høring, borgermøder og hele molevitten - og nu har svært ved at forstå, hvad der sker omkring dem.
Lad os hjælpe til forståelsen: Flertallet er fanget i en krydsild, der på grund af debatten om Ulvemosehuset og Hørsholm Lilleskole - og en følelsesladet valgkamp - stiller de stygge og kyniske magthavere op over for glade børn i en uden tvivl velfungerende børnehave i Rungsted og grædende børn på en privatskoles skønne skovlegeplads.
Sådan en krydsild kommer ingen ud af uden at blive ramt.


Med venlig hilsen
Fred Jacobsen
Redaktør

Publiceret 12 December 2017 09:00