Så godt besøgt var årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, hvor afstemningen om den omstridte lokalplan 166 for Hannebjerg-projektet var på dagsordenen.

Så godt besøgt var årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, hvor afstemningen om den omstridte lokalplan 166 for Hannebjerg-projektet var på dagsordenen.

Snævert flertal stemte for Hannebjerg-lokalplan

Med ti for, syv imod og to socialdemokrater, de rundlod at stemme, blev den omstridte lokalplan vedtaget på årets sidste kommunalbestyrelsesmøde

Af
Fred Jacobsen

Der måtte bæres flere stole ind for at få plads til alle de borgere, der her til aften var interesseret i at overvære, hvordan Hørsholm Kommunalbestyrelse håndterede sagen om lokalplan 166 om Hannebjerg-projektet. Sjældent har der været så mange til kommunalbestyrelsesmøde, som var årets sidste - og det sidste i den nuværende sammensætning.
Der var bifald undervejs til de lokalpolitikere, der tog ordet for at tale imod projektet - og enkelte undertrykte mishagsytringer til dem, der talte for.
De 'vandt' til sidst. Hvis man da kan tale om en vinder i denne sag: Da den timelange debat var overstået, var der, som forventet, et snævert flertal for lokalplanen. Men den blev ikke 10-9, som forventet: Lokalplanen blev besluttet med ti stemmer for, syv imod og to, der undlod at stemme.

Der måtte skaffes flere stole, så der blev plads til de mange tilhørere

Der måtte skaffes flere stole, så der blev plads til de mange tilhørere

Socialdemokrater undlod

Det var socialdemokraterne, der endte med hverken at stemme for eller imod. Selv om deres gruppeformand, Niels Lundshøj, havde stemt nej til lokalplanen i Økonomiudvalget.
Han ridsede i sit indlæg sagen op på denne måde:
“Jeg har haft søvnløse timer. Vi har opnået splid i denne sag. Der er på den ene side borgere, der ikke føler sig hørt. Der er Hørsholm Lille Skole, der føler noget taget fra sig. På den anden side en kommune, der har et projekt. Hvad er gået galt? Hvis alt var foregået godt til kryds og slange, så havde vi ikke været i denne situation. Stemmer vi ja, har vi utilfredse borgere. Stemmer vi nej, står vi med store huller i vores anlægsbudget,” sagde Lundshøj og bebudede, at han ville gøre sin og partifælle Arne Georg Stangebys stillingtagen afhængig af, om der var et flertal.
Det var der med Konservatives syv og Peter Antonsens (BL), Henrik Klitgaards (R) og partiløse Gitte Burchards stemmer.
Da det stod fast, undlod de to socialdemokrater at stemme, mens Venstres fire, Liberal Alliances to og Konservatives Thorkild Gruelund stemte imod.

Med- eller modborgere

“Vi skal dyrke begrebet medborgere, ikke modborgere,” sagde Thorkild Gruelund akkompagneret af stort bifald fra tilhørerrækkerne, og tilføjede. at han hellere ville “tage hensyn til en hel del borgere end en enkelt developer”.
Venstres Annette Wiencken mente, at projektet var for indgribende og at de trafikale problemer skulle løses først.
“Lokalplanen bør også afvente skelforretningen. Det ville klæde os at vente med lokalplanen, indtil det er på plads,” sagde hun med henvisning til, at Hørsholm Lille Skole har begæret skelforretning for at få afklaret spørgsmålet, om skolen gennem sine 40 år har vundet hævd på 2800 kvadratmeter, der kaldes 'Skoven'.
Igen til så store klapsalver og opbakkende råb, at borgmester Morten Slotved måtte minde de fremmødte om, at de skulle dæmpe sig.

Rendyrket populisme

Der var ingen bifald til Henrik Klitgaard (R), der ingen grund så til at udsætte beslutningen om lokalplanen.
“De (Hørsholm Lille Skole, red.) har ingen ret til en kommunal byggegrund. Det er rendyrket populisme, I har gang i,” sagde han henvendt til nej-sigerne.

Publiceret 18 December 2017 20:45