Svend Erik Christiansen er alderspræsidenten i socialdemokraternes nye tremandsgruppe. Foto: Fred Jacobsen

Svend Erik Christiansen er alderspræsidenten i socialdemokraternes nye tremandsgruppe. Foto: Fred Jacobsen

Den gamle genboborgmester skal stadig lære

71-årige Svend Erik Christiansen fik overraskende sæde i den ny kommunalbestyrelse

Af
Fred Jacobsen

Selv om man er 71 år, har ti år som borgmester i bagagen og en masse erfaring i, hvordan en kommune er skruet sammen, er der stadig masser at lære som nyvalgt medlem af kommunalbestyrelsen.
“Jeg har kun boet i Hørsholm i halvandet år. Det er svært at blive kendt på så kort tid - og jeg kendte egentlig ikke så meget til Hørsholm på forhånd. Min viden er stadig under opbygning. Det er en læringsproces,” siger socialdemokraten Svend Erik Christiansen, der fra nytår og de næste fire år frem tager plads i Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Sindssyg god valgkamp

At han ikke nåede at blive kendt, forhindrede ham dog ikke i - overraskende for ham selv - at blive valgt med blandt andet 290 personlige stemmer, og nu er den ene tredjedel af den socialdemokratiske gruppe.
“Vi tre er jo voldsomt forskellige i alder og udtryk. Så jeg tror, vælgerne så på den samlede gruppe,” lyder hans forklaring på, at Socialdemokratiet fik alle sine tre kandidater valgt. Og tilføjer: “Vi må jo have ført en sindssyg god valgkamp.”

Andet end Schnoor

Den tidligere borgmester i den daværende Fredensborg-Humlebæk Kommune (1988-98) er med sine 71 år absolut alderspræsident sammenlignet med 19-årige Marcus Guldager og gruppeformanden, Niels Lundshøj, på 32 år. Han er glad for det overraskende valg, som i hans øjne også er udtryk for, at partiet nu står meget stærkere - og “ikke bare er Pernille Schnoor”, som ved 2013-valget fik så mange stemmer, at hun trak yderligere et mandat med sig.
“Vi havde ikke forestillet os, at vi fik alle ind. Det skyldes blandt andet, at vi var i valgforbund med Radikale og SF og at vi kunne videreføre Borgerlistens grønne linje,” mener den tidligere borgmester, der i øvrigt lægger vægt på, at han i sin tid ikke var borgmester i nabokommunen, men i genbokommunen.
“I skal huske, at Karlebo lå imellem,” forklarer den tidligere Fredensborg-Humlebæk-borgmester.

Undgik mudderkastning

Svend Erik Christiansen mener også, at hans parti nød godt af ikke at deltage i noget form for mudderkastning under valgkampen og glæder sig nu til samarbejdet i kommunalbestyrelsen, der for hans vedkommende blandt andet betyder et formandsskab for Sundhedsudvalget.

Publiceret 26 December 2017 07:00