Det nye storskraldsprojekt “Stort Genbrug” starter 1. februar og vil køre som en test i Hørsholm Kommune i 2018, hvor det løbende evalueres og videreudvikles.

Det nye storskraldsprojekt “Stort Genbrug” starter 1. februar og vil køre som en test i Hørsholm Kommune i 2018, hvor det løbende evalueres og videreudvikles.

Se video om stort genbrug:

Hørsholm klar med ny indsamling af storskrald

Borgerne i Hørsholm får med pilotprojektet “Stort Genbrug” endnu nemmere ved at bidrage til øget genanvendelse af forskellige affaldstyper fra hjemmet

Af
Morten Timm

Morten Timm

Øget genanvendelse af dit affald og en nemmere og bedre indsamling af dit storskrald.
Det er nøgleordene i et nyt pilotprojekt “Stort Genbrug”, skabt i tæt samarbejde mellem Norfors og Hørsholm Kommune, og fra 1. februar rulles det ud for Hørsholms borgere. Foreløbig som en test for resten af 2018.
Ideen med pilotprojektet er at forbedre indsamlingen af storskrald i Hørsholm, så det bliver lettere for borgerne at komme af med skraldet, samtidig med at en større del af de materialer, der ellers ville ende som affald, genanvendes, oplyser Peter Storm, Plan- og miljøchef i Norfors i en pressemeddelelse.

Øget genbrug og service

Som noget nyt kan man eksempelvis nu aflevere til direkte genbrug. Det være sig møbler og andre genstande, som andre kan få glæde af.
“Visionen er at skabe et sammenhængende koncept for alt affald fra husholdninger, som tilføres i bringeordning, med genbrugspladserne som en central aktør for alle affaldsfraktioner,” siger Peter Storm videre.
Overordnet er projektet således begrundet i et ønske om øget direkte genbrug, øget genanvendelse og øget service.
Man vil kunne bestille afhentning af storskrald via en brugervenlig selvbetjeningsløsning på Hørsholm Kommunes hjemmeside, hvor man indtaster sine adresseoplysninger og afkrydser de affaldstyper, man ønsker afhentet.
Man kan også tilmelde sig en sms-service, så man får en påmindelse om, hvornår storskraldet skal stilles frem.
Hørsholms borgerne vil også nu kunne få afhentet flere forskellige typer storskrald, fortæller Mette Physant Jørgensen, affaldsplanlægger i Hørsholm Kommune.
“Vi håber, at de vil tage godt imod den nye selvbetjeningsløsning og hjælper til en god indsamling ved at afkrydse og kommentere i tilmeldingsformularen, hvad de ønsker at få afhentet,” oplyser hun i pressemeddelelsen.

Det skal man sørge for

Borgere, der har storskrald til afhentning, skal selv sørge for, at storskraldsaffaldet sorteres korrekt og placeres samlet og lettilgængeligt. For eksempel kan møbler, hårde hvidevarer og store genstande fra indbo stilles ud til vejen, mens tøj og tekstiler skal lægges i en klar plastiksæk.
Pap kan foldes og bundtes med snor eller lægges i en klar plastiksæk.
Storskraldsprojektet “Stort Genbrug” starter som nævnt 1. februar 2018 og vil i testperioden løbende evalueres og videreudvikles.

 

FAKTA

'Stort Genbrug' følger tankerne i affaldshierakiet:

* Affald til direkte genbrug, hvor et produkt får ny ejer
* Affald til genanvendelse, hvor bl.a. elektronik og jern- og metal genanvendes ved at metallerne omsmeltes og bliver til nye produkter
* Affald der ikke kan genbruges eller genanvendes, energiudnyttes via forbrænding og bliver til fjernvarme og strøm.
* Til sidst vil der være en lille del af storskraldet, der ikke kan recirkuleres eller forbrændes, og det bliver deponeret.
* Læs mere på hjemmeside og www.norfors.dk/storskrald

Publiceret 23 January 2018 07:45