Fejlmedicineringen af den 90-årige kvinde foregik her på Omsorgscentret Breelteparken i Hørsholm. Arkivfoto

Fejlmedicineringen af den 90-årige kvinde foregik her på Omsorgscentret Breelteparken i Hørsholm. Arkivfoto

Død efter fejl på plejehjem:

Fik medicin dagligt i stedet for ugentligt

Den Selvejende Institution Breelteparken skærper fokus på medicinhåndtering efter alvorlig medicinfejl, der lørdag kostede 90-årig kvindelig beboer livet

En 90-årig kvindelig på plejehjemmet Breelteparken har mistet livet efter fejlmedicinering med gigtpiller. I stedet for en pille ugentlig fik hun medicinen dagligt. Mandag 12. februar blev hun indlagt på hospitalet og døde fem dage senere.

Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse udsendt mandag aften.

Den tragiske sag får nu plejeinstitutionen sammen med Hørsholm Kommune til at foretage en minutiøs analyse af medicinhåndteringen på omsorgscentret og med fokus på at minimere risikoen for en gentagelse. Målet er at håndtere beboernes medicin på absolut bedste vis.

”Det er en ulykkelig sag, som vi aldrig ønsker gentager sig, ” siger Peter Orebo Hansen, direktør i Hørsholm Kommune for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

”Vort fælles fokus er, at beboere og pårørende skal kunne føle sig helt trygge. Derfor arbejder Hørsholm Kommune og Breelteparken tæt sammen om at analysere forløbet og indføre de rette procedurer for medicinhåndtering." 

Breelteparken har ligeledes foretaget de nødvendige indberetninger til myndighederne.

 

Kerneårsagen analyseres

Helt aktuelt omfatter Breelteparkens forskellige tiltag blandt andet en gennemgang af alle beboeres medicindosering, ligesom der indføres kvalitetssikringstiltag for medarbejdere, der har med medicinhåndtering at gøre.

Derudover påbegyndes den førnævnte minutiøse analyse, en såkaldt kerneårsagsanalyse, der vil afdække, hvad årsagerne til fejlen er.

Samtidig vil analysen udpege nødvendige tiltag, der skal iværksættes for at forhindre, at lignende hændelser kan opstå fremover.

Ifølge direktør Peter Orebo Hansen er det helt afgørende for Hørsholm Kommune at have en så sikker medicinhåndtering som muligt. 

Derfor er alle plejecentre og hjemmeplejen allerede informeret om den konstaterede hændelse, oplyser han videre i pressemeddelelse. 

Kerneårsagsanalysen med henblik på implementering af handleplaner for en optimal medicinhåndtering forventes at være gennemført om cirka fire uger.

null

Publiceret 19 February 2018 21:00