Gågaden skal i en forsøgsperiode fra maj til september og i december omdannes tilmarkedsplads. Foto: Peter Mailand

Gågaden skal i en forsøgsperiode fra maj til september og i december omdannes tilmarkedsplads. Foto: Peter Mailand

Gågaden bliver til markedsplads

Fra maj til september - og i julemåneden er der markedsdage

Af
Fred Jacobsen

I et forsøg på at give Hørsholms gågade mere liv på lørdage hen over sommeren og søndage i julemåneden december, bliver der nu indført markedsdage.

Tanken er, at der hver lørdag fra 19. maj og frem til 29. september skal fyldes op med forskellige stadepladser. Ifølge gågadeforeningen bliver der i alt 25 stadepladser, hvis det hele bliver udsolgt.

Gågadeforeningen har lagt det praktiske arbejde med leje af stadeplads, opstilling og nedtagning af pavilloner i hænderne på Katrine Boelsgaard.

Miljø- og planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune har givet grønt lys til forsøget, men kan ikke - som ønsket af gågadeforeningen - stille stadepladser til rådighed uden betaling.

“For retfærdighedens skyld opkræver vi fra kommunens side et gebyr på 70 kr. pr. stadeplads pr. gang. Det svarer til den leje, Gågadens Pølsevogn betaler,” oplyser udvalgsformand Kristin Arendt (K).

Ud over 'Markedsdage i Gågaden', som initiativet er blevet døbt, er der fra foreningens side også søgt om at måtte holde markedsdage de fem søndage i december.

Forsøget skal evalueres i begyndelsen af næste år.

Publiceret 01 May 2018 06:00