Kimi Sand er efter mange år som fysioterapeut klar til at tilbyde sexoligisk rådgivning og parterapi i Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen

Kimi Sand er efter mange år som fysioterapeut klar til at tilbyde sexoligisk rådgivning og parterapi i Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen

Sex er limen der holder parforholdet sammen

55-årige Kimi Sand åbner klinik for sexologi og parterapi i Hovedgaden

Af
Fred Jacobsen

“Jeg bliver ydmyg og rørt, når et ægtepar kommer ind med slukkede øjne og går igen, hånd i hånd, og har fået gnisten igen.”

Det siger Kimi Sand, der 1. maj åbner en sexologi- og parterapiklinik på 1. sal på adressen Hovedgaden 28 i Hørsholm.

Den uddannede fysioterapeut har i 2014 uddannet sig til sexolog, fordi hun mener, at et godt sexliv er den lim, der holder sammen på et parforhold. Og hun er nu klar til, at hjælpe med at lime det sammen, som måske er ved at gå fra hinanden efter mange års samliv - og ikke mindst mangel på snak om, hvad der mangler i et forhold.

Et følsomt emne, desværre

“Det er et følsomt emne, desværre. Sex er meget andet end et klassisk samleje. Det handler meget om at få snakket sammen,” siger Kimi Sand og fortæller, at det kan virke grænseoverskridende for et par at skulle sætte sig ned og se hinanden dybt i øjnene i fem minutter. Nogle gange er det dog det, der skal til for at få gang i samlivet igen.

“Man skal huske på, at mænd også har en overgangsalder, og testosteronen forsvinder med én procent om året fra 25 års-alderen. Livs- og sexlysten forsvinder, hvis man ikke erkender det og glemmer at holde sig i gang med motion og sund kost. Så synker man bare længere og længere ned i sofaen,” lyder det fra Hørsholms nye sexolog. Kvinder får også problemer med tørre slimhinder, der lukker ned for sexlysten.

Det var så det

“Og så sker der ofte det, at hver for sig tænker: 'Det var så det'. De får ikke snakket sammen,” siger Kimi Sand.

Det er blandt andet gennem arbejdet som fysioterapeut, hun er stødt på de fysiske problemer, kvinder har i underlivet. Og det førte til interessen for at uddanne sig til sexolog.

Hun har i perioden mellem 1994 og 2003 arbejdet som fysioterapeut i kommunalt regi og har siden 2003 drevet sin egen klinik ved siden af i henholdsvis Viborg og Randers. Og nu er det så 'gammel kærlighed', der har ført hende til Hørsholm, hvor hun har bosat sig og nu åbner sin egen klinik.

Hypnose mod sukkertrang

Her tilbyder hun også parterapi og hypnose mod sukkertrang, vægttab og præstationsangst. Også det hænger ifølge Kimi Sand sammen med at holde gang i det gode parforhold. Ikke mindst sukkertrangen, som er med til at øge vægten og gøre partneren mindre interessant.

Publiceret 01 May 2018 10:00