Nord Partners skal sørge for et nyt NGG og planlægger også boliger, biograf, hotel og store butikker. Arkivfoto

Nord Partners skal sørge for et nyt NGG og planlægger også boliger, biograf, hotel og store butikker. Arkivfoto

Investor:

Naboens bymidteplaner ændrer intet

Der skal fortsat være store butikker i nyt center ved Cirkelhuset

Af
Fred Jacobsen

Fredensborg Kommunes planer om at udlægge grunden ved Cirkelhuset som bymidte i stedet for aflastningscenter, fik i sidste uge en del mennesker i Hørsholm til at løfte øjenbrynene. Ændringen betyder nemlig, at Fredensborg Kommune selv er planmyndighed og dermed også selv med en lokalplan kan bestemme, hvilken slags butikker der skal være i Kokkedal.

Den frygt maner Joacim Bruus-Jensen, direktør i Nord Partners, selskabet, der skal samle investorer til det nye center, i jorden. Til Ugebladet siger han, at Fredensborg Kommunes skridt intet ændrer.

“Der skal fortsat være store butikker i centret. Det har vi meddelt Hørsholm Kommune, og det er også det, Fredensborg fortsat vil,” forsikrer Joacim Bruus-Jensen.

Udgangspunkt for planerne om et nyt center på Cirkelhusgrunden er, at Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) skal bygge nyt. I den forbindelse er grunden solgt til Nord Partners, der nu skal samle en investorgruppe til at sørge for primært den nye skole, men også et nyt center med boliger, biograf, hotel og store butikker til pladskrævende varer. Og det vil fortsat være uden dagligvarer og udvalgsvarebutikker, som man typisk finder i en bymidte.

“Området egner sig ikke til små butikker,” fastslår Joacim Bruus-Jensen.

Når Fredensborg Kommune nu vælger at definere området som bymidte, er det, fordi kommunen har fået at vide, at det ikke vil blive anerkendt som aflastningscenter, som Fredensborg oprindeligt har ansøgt Erhvervsstyrelsen om.

“Og det er mit klare indtryk, at der ikke ligger mere i det end at kommunen ønsker fremdrift i planerne,” siger Joacim Bruus-Jensen.

Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) har det nu som tidligere fint med, at der kommer boliger, biograf, hotel og det nye NGG på Cirkelhusgrunden, som rent faktisk kommer til at ligge i Hørsholm Kommune.

“Vi må afvente og se, hvad de vil. Men jeg tror, Hørsholm har stor tiltrækningskraft, når det gælder de mindre butikker,” mener Morften Slotved, som også understreger, at kommunen skal arbejde på at gøre bymidten mere attraktiv.

“Når familierne skal handle, skal det være i en gågade. Og den skal vi styrke,” siger borgmesteren.

Publiceret 01 May 2018 09:00