Psykolog Mette Hyltoft Degn er sammen med sin kollega Ingelise Christensen klar til at hjælpe børn, unge og voksne. Foto: Morten Timm

Psykolog Mette Hyltoft Degn er sammen med sin kollega Ingelise Christensen klar til at hjælpe børn, unge og voksne. Foto: Morten Timm

Ny klinik:

Psykologen Mette har speciale i børn og unge

Mette Hyltoft Degn har 19 års psykologisk erfaring i at hjælpe børn og unge

Af
Morten Timm

Morten Timm

Flere og flere børn mistrives, har det svært i skolen, mærker angst, føler sig triste, ensomme og presset. Livet er blevet svært.

Nu er der hjælp at hente i den nyåbnede Børne- og Unge Psykologisk Klinik. Bag den står psykolog Mette Hyltoft Degn, som har 19 års erfaring i arbejdet med børn, unge og deres familier. Henholdsvis i familieafdelingerne i Hørsholm og Helsingør Kommuner.

Mette Hyltoft Degn oplyser, at det handler om at få børn og unge til at finde vejen ud af det, de er kørt fast i.

“Jeg hjælper dem til at snakke og se vejen for dem,” siger hun og tilføjer, at det sker i et tæt samarbejde med forældrene. Og modsat det offentlige slipper forældrene for ventetid til, at deres børn kan komme i psykologisk behandling.

Udover mistrivsel i f.eks. skole og socialt liv, er der ifølge Mette Hyltoft Degn, også mange børn, der kommer i klemme ved skilsmisser.

“Det sker, fordi vi ikke er gode til at blive skilt, og børnene ofte bliver en kampplads,” forklarer hun.

Vil tilbyde forældrekurser

Gennem en årrække har hun været privat praktiserende psykolog på deltid, men nu synes den 51-årige autoriserede cand.psych, at tiden var klar til at satse fuld tid på egen klinik og har indrettet sig i hyggelige lokaler i Hovedgaden 22 i Hørsholm.

Hun har allieret sig med en tidligere kollega, psykolog Ingelise Christensen, der har specialiseret sig i børn med ADHD og autisme.

Efter sommerferien planlægger de at tilbyde særlige forældrekurser, hvor man blandt andet kan lærer pædagogiske strategier i forhold til sit barn.

Klinikken er naturligvis også åben for voksne, understreger Mette Hyltoft Degn, der også bliver hyret af kommuner til at hjælpe dem med at lave psykologiske undersøgelser af børn og unge.

Publiceret 02 May 2018 09:30