Når man bliver ældre, kan huset blive for stort, og det er interessant at se på en mindre lejlighed. Det er et emne, ÆldreSagen nu sætter fokus på.

Når man bliver ældre, kan huset blive for stort, og det er interessant at se på en mindre lejlighed. Det er et emne, ÆldreSagen nu sætter fokus på.

Temamøde:

Fra hus til lejlighed

ÆLdre Sagen i Hørsholm sætter fokus på et aktuelt emne

bolig Ældre Sagen i Hørsholm har taget et aktuelt emne op, nemlig det at sælge hus og ytte i lejlighed. Det sker 16. maj med et møde i Fritidshuset kl. 15. Baggrund er, at mange ældre går med tanker om at sælge hus og ytte i lejlighed eller rækkehus. “Derfor har vi indgået et samarbejde med Nybolig Lillelund, Alliance Advokater Hørsholm og Nykredit i Hørsholm. Der vil blive afholdt nogle temamøder, hvor vi vil belyse alle aspekter i forbindelse med de overvejelser og udfordringer, man står for at skulle tage i forbindelse med at sælge hus og ytte,” skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Kravene ændrer sig

“Vores krav til bolig ændrer sig livet igennem. Unge familier har behov for en stor bolig og en have med tumleplads til børnene. Senere, når man bliver ældre, er behovet et helt andet. Boligbehovet tilpasser vi altså løbende gennem livet. Når vi bliver seniorer, er beslutningen om ændringer lidt vanskeligere at gennemføre. Ofte blokeres processen af, at man skal skille sig af med møbler, som måske er gamle arvestykker, som har været i familiens eje i mange år. Det kan virke irrationelt, men sådan er det.”

Mange spørgsmål

Der opstår mange spørgsmål, når overvejelserne begynder. Hvornår er det bedst at sælge hus? Hvor skal jeg bo, og kan jeg nde det rigtige? Alt dette og meget mere vil man komme ind på til møderne, og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål. “Vi henvender os derfor primært til de mennesker, som nu bor i hus, og som overvejer at ytte til noget mindre og mere overkommeligt.

Borgmester deltager

Når Ældre Sagen i Hørsholm tager emnet op, er det også for at belyse de fordele, der er ved at ytte til en ”seniorvenlig” bolig, som samtidig skal være fremtidssikret,” skriver Ældre Sagen. På mødet onsdag 16. maj vil borgmester Morten Slotved fortælle om Hørsholm.

Publiceret 10 May 2018 07:00