Katrine Boelsgaard, Maj Westphal og Tina Paulsson klar til skabe markedsstemning i gågaden. Foto: Fred Jacobsen

Katrine Boelsgaard, Maj Westphal og Tina Paulsson klar til skabe markedsstemning i gågaden. Foto: Fred Jacobsen

Så er det ud på gaden, gågade!

Butikker bør rykke ud for at skabe stemning til markedsdagene

Af
Fred Jacobsen

“Så er det ud på gaden!”, lyder opfordringen til Hørsholms gågadeforretninger.

Opfordringen kommer fra Katrine Boelsgaard, Maj West-phal og Tina Paulsson, som udgør markedsdag.dk og af gågadeforeningen har fået til opgave at skabe markedstemning i gågaden hver lørdag fra nu og frem til september.

De mener, at gågadens faste butikker kan være med til at skabe sydlandsk markedsstemning ved at rykke ud på gaden med pavilloner, varer og hvad de har.

“Vi har været ude med vores flyer - og de fleste synes, det er en rigtig god idé og er meget positive,” fortæller Katrine Boelsgaard.

Det er på næstkommende lørdag, 19. maj, gågadens første markedsdag løber af stablen.

Luksusstråhatte og olier

Det bliver med stader, der tilbyder oste, kaffe, spegepølse, vin, medicinsk cannabisolie, madolier og pesto. Plus Læger uden Grænser, som også har meldt deres ankomst. Og luksusstråhatte.

Kvinderne bag markedsdag.dk ved, at der ikke bliver 'udsolgt' på premieredagen.

Lidt sent ude

“Det er vi kommet for sent i gang til. Det var først i slutningen af april, vi fik at vide, det kunne blive til noget,” fortæller Katrine Boelsgaard.

Hendes drøm er at skabe virkelig markedsstemning i gågaden.

Ikke kræmmermarked

“Det er ikke et kræmmermarked, men et marked, hvor du kan købe varer et i en lidt særlig god kvalitet,” fortæller kvinderne bag markedsdagen.

Katrine Boelsgaard er i forvejen, hvad hun selv kalder “inkarneret loppemarkedsgænger” og var ikke i tvivl, da hun fik henvendelsen om at få sat gang i de nye markedsdage.

“Det er vigtigt for gågaden at holde gang i noget, og jeg tror, Hørsholm kan bære dette koncept,” mener Katrine Boelsgaard, der selv bor i Karlebo og derfor kender til forholdene i Hørsholm.

Selv er hun grafiker og hendes partner Maj Westphal er webdesigner, mens Tina Paulsson i denne sammenhæng beskæftiger sig med salg af stader.

Dem er der i skrivende stund solgt syv af - og der er 25 pladser til salg.

Markedsdag.dk har derfor halveret prisen til premieren den 19. maj.

“Vi har oplevet stor interesse hos de forskellige producenter af varer. Mange vil dog lige se, hvad det er for noget,” fortæller Katrine Boelsgaard.

Der er markedsdage hver lørdag frem til september.

Publiceret 15 May 2018 06:00