Kristin Arendt og resten af Miljø- og planlægningsudvalget er kommet i modvind på grund af en byggesag i Folehavekvarteret.

Kristin Arendt og resten af Miljø- og planlægningsudvalget er kommet i modvind på grund af en byggesag i Folehavekvarteret.

Vrede naboer tager advokat med til dialogmøde

Udvalgsformand finder det ikke rimeligt at blive beskyldt for at løbe fra løfter - og tilladelse står ved magt

Af
Fred Jacobsen

Intet tyder på, at Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) laver om på sin tilladelse til, at der kan bygges et næsten 8,5 m højt hus i 1½ etage på Skovvænget 23 i Folhavekvarteret i Hørsholm.

“Alle regler er overholdt. Sagen er vedtaget af et enigt udvalgt på et fuldt ud oplyst grundlag. Det er en byggesag, der følger det eksisterende plangrundlag,” siger Ole Stilling, direktør for by- og ejendomsudvikling i Hørsholm Kommune.

Der er heller ikke megen trøst at hente hos udvalgets formand, Kristin Arendt (K).

“Som sagen står nu, står tilladelsen ved magt,” understreger hun over for Ugebladet.

Under kraftig beskydning

Arendt og det øvrige MPU er kommet under kraftig beskydning efter først at have udstedt et §14-forbud mod et hus i to etager på Skovvænget i Hørsholm - for nogle måneder senere at give tilladelse til byggeriet, som nu er ændret til 1½ etage. Men stadig så stort og højt et byggeri, at de nærmeste naboer ønsker tilladelsen ændret indtil der foreligger en lokalplan.

De mener også, at de skulle have været hørt, at der er begået fejl både i sagsbehandlingen og den politiske behandling af sagen, og de har besluttet sig for at hyre en advokat, som de tager med til det dialogmøde, Kristin Arendt har inviteret til onsdag 23. maj.

“Jeg er meget berørt over jeres sag. Fordi det var netop det, der ikke skulle ske,” skriver Kristin Arendt i et svar til naboerne, der i en mail til udvalgsfortmanden beskylder hende for at svigte sine løfter fra valgkampen om at få styr på de store huse i Folehavekvarteret.

Skulle have været hørt

“Jeg er ked af, hvis de synes det. Det er jeg ikke enig i. Jeg har lovet lokalplaner og mere dialog, og det holder jeg,” siger Kristin Arendt og mener, at der er begået én fejl i forløbet.

“Det er en politisk beslutning at lave en nabohøring, og det burde vi nok have gjort,” siger hun.

Det ville også være en ren politisk beslutning at trække byggetilladelsen tilbage. Og det kommer ifølge Kristin Arendt næppe til at ske.

“Gør vi det, skal det saglig begrundes. Den faglige grund er der ikke, fordi alle regler er overholdt,” siger hun og advarer mod for store forventninger.

“Vi skal nu i MPU drøfte, om 1½ plans byggerier fremover skal behandles administrativt eller politisk og hvad vi stiller op indtil lokalplanen foreligger. Men man skal ikke forvente, vi går i dialog om hver enkelt byggesag,” lyder det fra udvalgsformanden, der også siger, at man “jo ikke kan stoppe alt byggeri” mens der laves lokalplaner.

Publiceret 22 May 2018 08:15