Hovedsædet for Rosendahl Design Group ligger i Hørsholm. Arkivfoto

Hovedsædet for Rosendahl Design Group ligger i Hørsholm. Arkivfoto

Rosendahl Design Group sætter rekord:

Runder halv milliard i omsætning

2017 blev et godt år for Danmarks største designvirksomhed

Der er god grund til tilfredshed med årsrapporten for 2017 blandt designfolkene hos Rosendahl Design Group (RDG) i Hørsholm. Virksomheden kan nemlig rapportere en nettoomsætning på over 500 mio. DKK og et resultat af driften (EBIT) på over 52,5 mio. DKK. Det svarer til en stigning i nettoomsætningen på 12 procent og en stigning på 58 procent i driften i forhold til sidste år.

Den gode udvikling glæder andengenerationsejer og CEO Henrik Rosendahl:

“Jeg er enormt stolt over vores udvikling i 2017. Det er over vores egne forventninger og et år, hvor alle har trukket et stort læs for at levere vores bedste resultat nogensinde.”

Medarbejdernes trivsel

Selvom bundlinjen fylder meget i familievirksomheden, er det mindst ligeså vigtigt at være bevidst om, hvordan man er kommet frem til den, hvis man spørger CEO, Henrik Rosendahl:

“Vi vokser, og vil gerne vokse endnu mere og dermed blive flere. Men vores fokus på vækst må aldrig gå ud over sammenhængskraften her i virksomheden. Derfor har vi også brugt 2017 på at kigge indad og investere i vores medarbejdere. Det fortsætter vi selvfølgelig med i 2018.”

Som direkte konsekvens heraf, blev et uddannelsesprogram for samtlige medarbejdere på tværs af organisationen søsat i løbet af året. Det sker for at udvikle lederegenskaberne i huset, og samtidig sikre, at virksomhedens årlige trivselsmåling placerer sig blandt de bedste ti procent på landsplan.

Flere opkøb på tjeklisten

De fremtidige ambitioner for virksomheden rækker dog også ud over landets grænser. Der er efterspørgsel på godt, dansk design i udlandet, og derfor går RDG målrettet efter at øge eksporten i 2018 og fremefter. Det gælder både til Norge, som allerede aftager 33 procent af salget, til Sverige og Tyskland, og også et større fokus på at udvide i Benelux-landene. Samtidig er virksomheden aktivt på markedet for opkøb af flere designbrands, der komplimenterer husets otte andre brands:

“Resultatet for 2017 er et godt springbræt for os ind i et 2018, hvor vi er fuldt fokuserede på at melde os på opkøbsmarkedet og fortsat vækste”, afslutter Henrik Rosendahl.

RDGs mest solgte produkter pr. brand i 2017:

Rosendahl: Grand Cru vandglas, 6 stk. 22 cl.

Lyngby Porcelæn: Lyngbyvasen, 20 cm, hvid.

Kay Bojesen: Abe, lille.

Arne Jacobsen Ure: Bankers vægur, Ø29 cm.

Holmegaard: Design with Light lanterne, klar, H25 cm.

Bjørn Wiinblad: Blomsterhoved vase, 13,5 cm.

GLOBAL: G-2 kokkekniv, spids, 20 cm.

JUNA: Cube sengetøj, Smoked Pearl.

Publiceret 24 May 2018 11:00