Svend Erik Christiansen (S), byrådsmedlem.

Svend Erik Christiansen (S), byrådsmedlem.

Mundkurv-debat i byrådet endte uden konklusion

Overmedicineringssagen fra Breelteparken trak sine spor til debat om grænser for, hvad lokalpolitikere bør sige og spørge om

Af
Fred Jacobsen

Diskussionen om, hvad byrådsmedlemmer bør og ikke bør udtale sig om fyldte stort set al debat på et ellers pænt stille møde i byrådet i Hørsholm mandag aften.

“Ingen skal have mundkurv på. Men vi skal tænke os om. For vi er arbejdsgivere,” lød det fra borgmester Morten Slotved (K), som samtidigt må være det tætteste på en konklusion på drøftelsen, man kan komme.

Den havde socialdemokraten Svend Erik Christiansen givet anledning til med et forslag om, at byrådsmedlemmer bør afholde sig fra at kommentere en sag offentligt, mens der laves en intern undersøgelse, og at politikerne også bør lade være med at stille spørgsmål til administrationen, mens en sag undersøges.

Den konkrete anledning til Svend Erik Christiansens forslag er overmedicineringssagen fra Breelteparken, hvor en 90-årig kvinde døde efter i ti dage at have fået en overdosis gigtmedicin, før nogen reagerede på det.

“Der er ingen jura i dette, kun moral. Vi er øverst arbejdsgiver for de kommunalt ansatte. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvad vi siger,” begrundede Svend Erik Christiansen sit forslag med henvisning til Glen Madsen (DF), der har kommenteret dødsfaldet offentligt og også stillet en lang række spørgsmål om sagen til kommunens administration.

“Hvis administrationen føler sig overbebyrdet på grund af mine spørgsmål, må de jo sige fra. Jeg mener, spørgsmålene var kvalificerede - og så er der jo en historik i Breelteparken med en række fejl. Den seneste sag var jo ikke et enkelttilfælde,” sagde Glen Madsen og afviste på det bestemteste at have været efter personalet.

“Men jeg har været efter ledelsen”, tilføjede han.

Venstres Annette Wiencken mente, at Svend Erik Christiansen “skyder med spredehagl” med sit forslag og mente kun det var positivt, hvis nogen “har behov for at dykke længere ned i en sag.”

Efter at borgmester Slotved indledningsvis havde konstateret, at der intet kunne besluttes i sagen, konstaterede han, at den nu var drøftet.

Publiceret 31 May 2018 06:00