Hørsholm Kirke er lige og de næste måneder ikke så fotogen, som den plejer at være. Foto: Hørsholm Kirke

Hørsholm Kirke er lige og de næste måneder ikke så fotogen, som den plejer at være. Foto: Hørsholm Kirke

Brylupper flyttes og aflyses:

Øv, min kirke er pakket væk

Hørsholm Kirke er de næste måneder pakket ind i stilladser - det gør sig ikke så godt på et bryllupsfoto

Af
Fred Jacobsen

“Min datter har haft booket bryllup til 4.august siden sidste sommer. Det er da super ærgerligt at kirken nu er pakket ind i stillads frem til slut september.Tænker, mange andre brudepar også ærgrer sig...”

Sådan lød en besked, der tikkede ind på nærværende skribents messenger forleden - med et billede af Hørsholm Kirke. Godt pakket ind i stilladser og plastik.

Den mor, der klagede sin nød over at skulle begå datterens bryllup i Hørsholms nu knap så pittoreske skønhed, står ikke alene, fortæller sognepræst Le Klint til Ugebladet.

“Der er nogle, der har flyttet bryllupsdatoen på grund af stilladserne - og jeg har kendskab til et enkelt brudepar, der har aflyst brylluppet,” oplyser Le Klint.

Midt i højsæsonen

Hørsholm Kirke er en meget populær kirke at blive viet i, og renoveringen sker - uheldigvis for de mange, der har planlagt bryllup i dette forår og denne sommer - midt i noget, der passende kan beskrives som højsæson.

“Fra maj til august og lige i begyndelsen af september er der flere bryllupper stort set hver weekend. Jeg skønner, at 30-40 bryllupper finder sted i den periode, arbejdet pågår,” lyder det fra Le Klint. Hun fortæller også, at mange går meget op i det æstetiske omkring brylluppet med fotografier, droneoptagelser og hvad der skal til for at fastholde en dag, der for manges vedkommende er blevet forberedt i årevis. Lidt som den mor, der sendte beskeden til os: Hendes datters bryllup var bestilt for et år siden.

Pudsen falder af væggen

Stilladser og flagrende plastik er blevet nødvendig, fordi Hørsholm Kirke mere eller mindre er ved at gå til i fugt.

Kirkens fundament eroderer og pudset falder ned fra alle kirkens sider, skriver Hørsholm Kirke selv i en pressemeddelelse om renoveringen, der i omfang er meget større end man oprindeligt troede.

Facaderne er misfarvede efter angreb af alger og lav, og en hel del af pudslaget er svampet og smuldret. Mange steder skal det hele pilles ned og erstattes.

Når kirken igen en gang i september er kalket hvid som før og er, som den skal være, pilles stilladset ned.

Og så begynder arbejdet med fundamentets sider, der udviser vandskader på grund af saltning. Den del af arbejdet er planlagt til at være færdig i november.

I kirken er der kærligheden

Når nu det helt rigtige bryllupsbillede med kirken i baggrunden ikke kan komme i kassen de næste måneder, minder sognepræst Le Klint om dette:

“Det kan jo også øsregne på bryllupsdagen. Og i kirken er det kærligheden, der er det vigtige. Stilladset er jo også en slags kærlighed til kirken,” siger Le Klint.

Hørsholm Kirke skriver i en pressemeddelelse, at menighedsrådet beklager de gener, arbejdet medfører og skriver også, at de på grund af bevillinger og myndighedsgodkendelser ikke selv har været herre over, hvornår arbejdet kunne begynde.

Publiceret 31 May 2018 08:00