Torsdag indvier Hørsholm Kommune et nyt regnvandsprojekt i området omkring Gyvelvej og Tjørnevej i Hørsholm. Modelfoto: MostPhotos

Torsdag indvier Hørsholm Kommune et nyt regnvandsprojekt i området omkring Gyvelvej og Tjørnevej i Hørsholm. Modelfoto: MostPhotos

Indvielse:

Så kan regnen bare komme an

18 nye regnbede og kæmpestore faskiner klar til samle 475 kubikmeter regnvand. Når regnen altså kommer

Selv om vi oplever for tiden oplever uhørt tørt sommervejr, så har Hørsholm Kommune gjort klar til, at de store regnskyl bare kan komme. I hvert fald i området omkring Gyvelvej og Tjørnevej.

Her er lavet 18 nye regnbede og kæmpestore faskiner med et samlet volumen på 475 kubikmeter, og de skal nu afhjælpe problemer med kraftig nedbør.

Ud ad til ligner Gyvelvej måske stadig en helt almindelig villavej med nye fine staudebede, men nedenunder alle bedene ligger nu nogle kæmpestore faskiner, der i fremtiden skal forsinke vandet på dets vej til kloakken.

I morgen torsdag 7. juni kl. 17.00 er der på Falkevej officiel indvielse af det nye regnvandsprojekt ved formand for Miljø- og planlægningsudvalget, Kristin Arendt (K).

”Jeg glæder mig til at indvie dette nye spændende tiltag og ikke mindst til at følge det, når det for alvor tages i brug, og regnen falder. Og samtidig med at de nye bede vil holde vandet tilbage, bliver de, sammen med vandrenderne på sidevejene, nye smukke elementer i gadebilledet. De vil løfte kvarteret rent visuelt og tilføre en ekstra værdi.” siger hun i en pressemeddelelse.

Frugtbart samarbejde

Det vand, der falder på Gyvelvej og sideveje, vil fremover i sommerhalvåret ledes til de nye bede, hvor det nedsiver til faskinerne.

Bedene er tilplantet med stauder og græsser, der kan tåle både store mængder vand og perioder med tørke. Planterne skal dog have tid til at få fat, så vandet vil først blive lukket ind til dem tidligst fra sensommeren i år.

Om vinteren ledes vejvandet uden om bedene og direkte i kloakken, da planterne ikke har godt af for meget salt.

Ved torsdagens indvielse er alle naboer og andre interesserede velkomne til en forfriskning og en rundvisning og indføring i denne nye måde at håndtere regnvand på.

Projektet er i øvrigt gennemført i et tæt samarbejde mellem Hørsholm Kommune og det lokale vandforsyningsselskab Novafos.

Publiceret 06 June 2018 14:00