Al afbrænding er forbudt i Hørsholm, Fredensborg, Rudersdal og Allerød, meddeler Nordsjællands Brandvæsen. Foto: Morten Timm

Al afbrænding er forbudt i Hørsholm, Fredensborg, Rudersdal og Allerød, meddeler Nordsjællands Brandvæsen. Foto: Morten Timm

Nordsjællands Brandvæsen indfører afbrændingsforbud

Lang tids tørke skaber stor brandfare i Hørsholm, Fredensborg, Rudersdal og Allerød

Af
Morten Timm

Morten Timm

Åben ild, afbrænding og grill i naturen er et absolut no go. Nordsjællands Brandvæsen tilslutter sig nu 35 andre danske kommuner og indfører afbrændingsforbud i både Hørsholm, Fredensborg, Rudersdal og Allerød kommuner.

Forbuddet har virkning fra i dag torsdag 7. juni kl. 12, oplyser brandvæsenet i en pressemeddelelse.

“Vi begrunder forbuddet i den langvarige tørke, som giver forhøjet risiko for brand i haver, på marker og i skove,” oplyser Casper Brünner, kommunikationsansvarlig hos Nordsjællands Brandvæsen, der dækker de fire kommuner.

Forbuddet omfatter afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen.

Dog kan borgerne stadig grille i private haver, hvis grillen er placeret på fliser eller lignende ikke brandbart underlag.

“I Nordsjællands Brandvæsen følger vi situationen og vil ophæve afbrændingsforbuddet hurtigst muligt og meddele det på vores og de fire kommuners hjemmesider samt i pressen,” siger Casper Brünner.

Overtrædelse af afbrændingsforbuddet straffes med bøde.

Publiceret 07 June 2018 07:00