Instruktøren Sarah Petersen, tv., er igen i år klar ved benzinplatformen, hvor du først får en instruktion og dernæst kan prøve en rotur med erfarne roere omkring dig. Foto: Erling Madsen

Instruktøren Sarah Petersen, tv., er igen i år klar ved benzinplatformen, hvor du først får en instruktion og dernæst kan prøve en rotur med erfarne roere omkring dig. Foto: Erling Madsen

Gør drømmen til virkelighed:

Prøv en tur på vandet lørdag

Vild med Vand på Rungsted Havn giver dig mulighed for at få en tur i robåd, kajak eller på vandski

Går du rundt med en kajakroer, roer eller vandskiløber i maven, så har du chancen for at gøre drømmen til virkelighed lørdag 9. juni på Rungsted Havn mellem klokken 11-16 (vandski dog klokken 11-15).

Landet over er omkring 100 havne med i arrangementet 'Vild med Vand', hvor havnene byder velkommen og viser nogle af de rigtig mange aktiviteter, der er mulighed for at deltage i. Det er andet år, Rungsted Havn er med – og én af de deltagende foreninger er Rungsted Roklub:

"Det var en rigtig positiv oplevelse sidste år, hvor rigtig mange var ude at prøve at ro. Roning er én af de allerbedste former for motion, man kan få, fordi hér bruger du hele kroppen," fortæller Helle Gundorph fra Rungsted Roklub.

På lørdag vil roklubben ligge parat ved brændstofplatformen ved sydenden af KDY's klubhus med en 4-åres inrigger med styrmand og instruktøren Sarah Petersen: Hun sørger for en instruktion, inden du ror ud omgivet af erfarne roere, så du er i de bedste hænder. For at prøve at fatte en åre skal du kunne svømme og være fyldt 12 år.

Ro når det passer dig

Rungsted Roklub har mærket en stigende interesse og har i dag 140 medlemmer i alle aldre: Det er nemlig aldrig for sent at begynde at ro. Ikke mindst ungdomsafdelingen er vokset, og der er flere arrangementer specielt for unge i ugens løb.

For de morgenfriske er der et hold, som ror hver morgen mellem klokken 6 og 7 og der er bl.a. også et formiddagshold. Og én af fordelene ved roning er, at du kan ro alene, i en båd med flere eller i en gruppe med flere – og det kan foregår, når det passer dig. Så fleksibiliteten er stor og der er plads til alle.

"Vi har også et fabelagtigt træningsprogram i vores motionsrum, som medlemmerne kan bruge, når de har lyst," fortæller Helle Gundorph.

Kig ind og se de mange bådtyper

I anledningen af lørdagens 'Vild med Vand' har Rungsted Roklub åbent klubhus i en af de røde bygninger ved Sydstranden overfor Rungstedgaard. Her inviteres du på kaffe og kage og kan tage et kig på motionsrummet og de mange forskellige bådtyper, roklubben har på repertoiret.

Ikke alle aktiviteter foregår i hele tidsrummet klokken 11 til 16, og programmet udbygges op til dagen.

Læs om de mange muligheder på Rungsted Havn på www.vildmedvand.dk/rungsted

Publiceret 08 June 2018 07:00