Daginstitutionen Ulvemosehuset er i spil i den omstridte udvikling af stationsområdet ved Rungsted Kyst Station. Foto: Fred Jacobsen

Daginstitutionen Ulvemosehuset er i spil i den omstridte udvikling af stationsområdet ved Rungsted Kyst Station. Foto: Fred Jacobsen

Stationsområdet i Rungsted: Kommunen sikrer sig tryghed for 885.000 kr.

Borgmester har det godt med udgiften, som han dog hellere ville have brugt på udvikling sammen med borgerne

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune har i perioden fra maj sidste år til februar i år betalt 708.286,71 kr. - eller godt 885.000 kr. med moms - for juridisk rådgivning om udviklingen af området ved Rungsted Kyst Station til advokatfirmaet Bruun & Hjejle. 145.000 af det samlede beløb er specifikt gået til at rådgive om og udforme den efterhånden meget berømnt hensigtserklæring.

Det viser et dokument, Ugebladet er kommet i besiddelse af. Af regningen til advokatfirmaet fremgår, at der fra maj sidste år til februar i år er brugt penge på gennemgang af dokumenter, udarbejdelse af hensigtserklæringen, aftale om udvikling og forkøbsret, forskellige forhandlinger af aftaler, møder, mails mv. samt forskellige notater.

Det er Dansk Folkepartis byrådsmedlem Glen Madsen chokeret over.

"Det sker jo kun, fordi man er bange for den proces, borgernes reaktioner udløser. Det er kroner og ører, ikke visioner, der har været vigtigst," siger Glen Madsen til Ugebladet med tydelig adresse til borgmester Morten Slotved (K).

Glen Madsen mener blandt andet, at det slet ikke havde været nødvendigt at bruge så mange penge, hvis man fra begyndelsen havde haft en proces, der var styret af visioner i stedet for økonomi.

"Du må have haft de helt store 'kroner-tegn' i øjnene, da muligheden med MOMO Development dukkede op på dit bord," skriver Glen Madsen blandt andet i et debatindlæg.

Borgmester Morten Slotved (K) medgiver, at 885.000 kr. er mange penge for en kommune, men er glad for, at kommunen står med en stærk juridisk rådgivning i en for Hørsholm Kommune uvant proces.

"Jeg er tilfreds med, at vi er blevet klogere, men ville da hellere have brugt pengene på at udvikle sammen med borgerne. Dette giver os den tryghed, at vi har handlet lovligt," siger borgmesteren til Ugebladet og henviser til, at "hver gang, nogen sagde, det var ulovligt, har vi kunnet sige, at det er det ikke."

Morten Slotved påpeger også, at der er brugt stærke ressourcer fra kritikernes side, så det også af den grund har været nødvendigt at skabe tryghed og henviser til, at der i byrådet var enighed om den slags byggeri på stationsområdet, som der har været tale om. Men i dag ved Morten Slotved ikke, hvor sagen ender.

"Jeg har intet billede af, hvor dette ender. Men jeg ser det som en sund proces for hele kommunalbestyrelsen. Det giver os et billede af vores råderum," siger borgmesteren.

OPDATERET onsdag kl. 16.35: Der er ændret i citatet i sidste afsnit fra Morten Slotved, som i samtalen med Ugebladet ikke brugte betegnelsen byråd, da han mener, at den korrekte betegnelse er kommunalbestyrelse.

Publiceret 13 June 2018 08:00