Dorthe Lynge Rasmussen fra Nykredit fortalte om lånemulighederne for seniorer. Foto: Ældre Sagen

Dorthe Lynge Rasmussen fra Nykredit fortalte om lånemulighederne for seniorer. Foto: Ældre Sagen

Ældre i kø for at få hjælp til at flytte

Ældre Sagen har haft fulde huse til deres temamøde 'Fra hus til lejlighed'

Af
Morten Timm

To gange fulde huse og venteliste til næste arrangement. Ældre Sagen i Hørsholm oplever en voldsom interesse for deres temamøde "Fra hus til lejlighed".

Første møde blev udsolgt på kort tid, andet møde var ligeledes fyldt til sidste plads og nu betyder en lang venteliste, at Ældre Sagen vil afholde et tredje møde i september i Fritidshuset.

Succesen er kommet bag på den lokale afdeling af Ældre Sagen. Næstformand Verner Knudsen siger:

"Jeg tror, at den store interesse skyldes, at vores krav til bolig ændrer sig livet igennem, og nu er folk kommet i en alder, hvor de bliver klar over, at de måske skulle have sat gang i at sælge huset og finde en lejlighed, men føler at det er blevet uoverskueligt. Det er i hvert fald det, deltagerne giver udtryk for".

Planlæg proces rigtigt

Når Ældre Sagen tager emnet om at rykke 'fra hus til lejlighed' op, er det for at hjælpe medlemmerne med, hvordan man kan planlægge processen rigtigt og få et godt forløb frem mod et nyt bosted.

På temamøderne har borgmester Morten Slotved fortalt om aktuelle tiltag af boliger i Hørsholm, herunder PH Park. Nybolig Lillelund i Hørsholm har informeret om, at der i Hørsholm er mulighed for rækkehuse og lejligheder, både eje- og lejeboliger, mens Nykredit har beskrevet lånemulighederne for seniorer og understreget, at det altid er en individuel vurdering. Ligeledes viste de en model til optimering af ens personlige økonomi.

Endelig gennemgik Alliance Advokater i Hørsholm de juridiske aspekter, og specielt arveloven og de sidste ændringer.

"Vi har fået meget positive ytringer fra deltagerne, og mange har givet udtryk for, at det her var øjenåbner. Og én sagde, at nu skal jeg hjem og tænke," siger Verner Knudsen.

Det tredje temamøde "Fra Hus til lejlighed" afholdes mandag 17. september kl. 15-17 i Fritidshuset på Vestre Stationsvej 12 i Rungsted. Tilmelding er nødvendig til Verner Knudsen på tlf. 7571 1270 eller mail: vkbk@live.dk

Publiceret 15 June 2018 07:00