Nadaj Hageskov holdt en flot farveltale til Bina Hjorth og kaldte kulturens godmother i Hørsholm. Foto: Morten Timm

Nadaj Hageskov holdt en flot farveltale til Bina Hjorth og kaldte kulturens godmother i Hørsholm. Foto: Morten Timm

Se video og fotos: Trommen-farvel til hvirvelvinden og kulturens godmother

Efter 17 år som musikchef og leder af Trommen takkede Bina Hjorth af med en stor buket roser fra politisk hold

Af
Morten Timm

Hvornår er det det rigtige tidspunkt at sige farvel og slutte en epoke af sit liv, samt tage afsked med det, man gennem 17 år har kæmpet og knoklet benhårdt for.

For den 51-årige Bina Hjorth, musikchef i Trommen siden 2001 var tidspunktet nu, og mandag stod den så på den officielle afsked med en reception i Trommen, hvor Bina Hjorth blev hyldet af ung som gammel.

Hun kan kigge tilbage på en Trommen-æra, hvor ikke mindst de succesrige musicals - 10 i alt - står tilbage som den helt store signatur. Ikke kun har Bina Hjorth skrevet manuskript, hun har også instrueret dem alle, og gennem årene har hun fået involveret flere hundrede unge, som har udfoldet talenter - sang, dans og drama - som de slet ikke troede, de besad.

Sublime kulturoplevelser

Nadja Marie Hageskov (K), formand for Sport, fritid og kulturudvalget, sparede i sin tale heller ikke på superlativerne til den afgående musikchef, som hun mener har fået sat Hørsholm på landkort.

"Du er en hvirvelvind, som virkelig trives med mange bolde i luften. Du har været hovedarkitekt og drivkraft bag musicalen, der i dag for mange opfattes som en del af kommunens kulturelle DNA. Du er kulturens 'Godmother', og har gennem årene været garant for sublime kulturoplevelser til stor og små," sagde Nadja M. Hageskov og fortsatte:

Du har stået distancen og med en udholdenhed til at løse en vedvarende udfordring uden at vakle

"Du sætter en ære i, at kulturen begejstrer, forarger og udvikler mennesker. Jeg vil gerne takke dig for din kæmpe indsats gennem årene. Du har stået distancen og med en udholdenhed til at løse en vedvarende udfordring uden at vakle. For mange er er du indbegrebet af Trommen, og din person gennemsyrer den kultur og det udviklingsarbejde, der gennem årene har gjort Trommen til det kulturelle fyrtårn, som den er i dag," rundede udvalgsformanden af.

Musikskoleleder Oluf Hildebrandt, Maria Bennedbæk og Bina Hjorth. Foto: Morten Timm

Musikskoleleder Oluf Hildebrandt-Nielsen, Maria Bennedbæk og Bina Hjorth. Foto: Morten Timm

Tør gå nye veje

Vicekommunaldirektør Pernille Halberg Salamon (og fra 1. august ny kommunaldirektør i Hørsholm) lagde i sin tale vægt på, at Trommen i Bina Hjorths tid har udviklet sig til et levende kulturhus.

"Du har gennemført en perlerække af aktiviteter fra musical, Kulturdag, koncerter, ny cirkus, Musikalsk Potpourri og senest en hel biograf, der viser film og afholder kulturelle aktiviteter. 'Vi tør gå nye veje' lyder én af værdierne i Hørsholm Kommune. Og Bina, det har du levet op til - og du har ikke været bange for at prøve nyt," slog Pernille Halberg Salamon fast.

Viceborgmester Henrik Klitgaard (R) tog også ordet og lagde ikke skjul på, at det ærgrer ham på borgernes vegne, at Bina Hjorth har valgt at stoppe.

"Du har været garant for at føre det ud i livet, som vi politikere har besluttet. Jeg kommer til at savne dig," sagde Klitgaard.

Viceborgmester Henrik Klitgaard sagde ærligt, at han kommer til at savne Bina Hjorth. Foto: Morten Timm

Viceborgmester Henrik Klitgaard sagde ærligt, at han kommer til at savne Bina Hjorth. Foto: Morten Timm

Jeg kommer til at savne dig

Heller ikke byrådets mest erfarne medlem, Thorkild Gruelund (K), undslog sig for at give den afgående Trommen-chef et par ord med på vejen.

"Jeg var med i det udvalg af politikere, som dengang ansatte dig, og jeg kan huske, at du lovede os, at du kunne lave ungdomsmusical - og det har du 100 procent levet op til. Det har været nogle fantastiske oplevelser."

Thorkild Gruelund var for 17 år siden med til at ansætte Bina Hjorth, og det har han aldrig fortrudt. Foto: Morten Timm

Thorkild Gruelund var for 17 år siden med til at ansætte Bina Hjorth, og det har han aldrig fortrudt. Foto: Morten Timm

Video og musikoptræden

I en årrække var Bina Hjorth også chef for Hørsholm Musikskole, og ved afskedsreceptionen kvitterede Maria Bennedbæk med sin smukke stemme, da hun bl.a. sang 'Think of Me' fra Phantom of The Opera og som blev fremført i musicalen 'Trold kan tæmmes', hvor hun i øvrigt medvirkede.

Musikskolelærer Charlotte Vested takkede også Bina Hjorth for hendes energi, inden hun satte sig ved flyglet og leverede fire minutters klassisk musik.

De syngende damer i Musikalsk Potpourri optrådte med et numre ved receptionen. Foto: Morten Timm

De syngende damer i Musikalsk Potpourri optrådte med et numre ved receptionen. Foto: Morten Timm

Endelig indtog de syngende ældre fra Musikalsk Potpourri scenen og gav et par numre. Og fra de mange unge var der lavet en video, som på storskærm viste et tilbageblik på de populære musicals, senest 'Burn' i 2017.

Publiceret 29 June 2018 10:15