Sigurd von Bülow er fra Rungsted og manden bag MOMO Development. Foto: Fred Jacobsen

Sigurd von Bülow er fra Rungsted og manden bag MOMO Development. Foto: Fred Jacobsen

Derfor vil Sigurd og MOMO stadig bygge i Rungsted

Hensigtserklæringen er historie - Rungsted-drengens drømme lever

Af
Fred Jacobsen

En enkelt sætning i en pressemeddelelse førte 22. marts til en artikel med denne overskrift i Ugebladet: "Freden aflyst: Ny ballade om ny Rungsted-bydel".

Tre dage før var der byrådsmøde, hvor der var enighed om at starte forfra i processen med at udvikle området omkring Rungsted Kyst Station. Kort efter udsendte Hørsholm Kommune en pressemeddelelse, hvor den meget omdiskuterede hensigtserklæring med MOMO Development blev lagt frem for offentligheden og afslørede, at det var seniorboliger, der skulle bygges på grunden med Fritidshuset og Ulvemosehuset, og at det blandt andet var den verdenskendte danske arkitekt Bjarne Ingels, der var en del af det konsortium, der ville bygge på grunden.

Sætningen lyder: "På baggrund af undersøgelsesarbejdet med konsortiet MOMO ønsker kommunalbestyrelsen at åbne op for en helhedsplan for området, og MOMO bekræfter samtidig, at man fortsat ønsker at være en del af denne plan".

Sætningen efter kommaet var mere end Venstres gruppeformand Annette Wiencken fandt rimeligt.

“Vi beslutter at starte forfra - og så går borgmesteren ind og spekulerer i, hvad et bestemt område i helhedsplanen skal bruges til,” sagde hun til Ugebladet og mente, at borgmesteren "trækker tæppet væk under beslutningen om åbenhed og stikker folk blår i øjnene om, at vi lytter."

Midt i det hele stod den 30-årige Rungsted-dreng Sigurd von Bülow, der står bag MOMO Development. Han mener, han har fundet opskriften på fremtidens seniorolig. Han vil udvikle og drive komplekset som en slags seniorkollektiv med høj service og har blandt andet allieret sig med den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels og en investorgruppe. Så Rungsted-drengens drøm lever.

Sigurd von Bülow blev kontaktet af borgmester Morten Slotved, da han og det øvrige økonomiudvalg fik kolde fødder i forhold til udviklingen af området i Rungsted og indledte den nye proces, der siden er blevet kaldt som helhedsplanen.

"Jeg tager fat i Sigurd og har et møde med ham og hans advokat. Jeg synes, han skal vide, hvordan tingene hænger sammen," fortæller Morten Slotved om forløbet. Han havde selv i pressemeddelelsen ladet sig citere for at sige, at MOMO's projekt "imødekommer den stigende efterspørgsel" efter en ny type seniorboliger. Den kan ifølge Slotved frigive "en boligmasse, der tiltrækker stærke børnefamilier."

Alle klappede

Der var andre end byens borgmester, der var var begejstret for den ny form for seniorboliger, da Sigurd von Bülow præsenterede projektet for medlemmer af økonomiudvalg og byråd ad flere omgange og oplevede stor opbakning til idéen.

"Jeg har fået særdeles positive tilkendegivelser," siger han til Ugebladet og fortæller, at der var klapsalver under én af præsentationerne for byrådet i rådhusets kantine.

Det ønsker Morten Slotved ikke at bekræfte, da der var tale om et lukket møde, mens Annette Wiencken ikke husker, om der blev applauderet.

"Jeg kan tage fejl, men jeg husker det ikke," siger hun til Ugebladet.

Det gør Dansk Folkeparties Glen Madsen. Han kunne se gode takter i projektet, som det blev fremlagt.

"Jeg har helt sikkert klappet. Alle klappede. Det synes jeg bare er høftligt at gøre, når nogen præsenterer noget. Processen er jeg dog stadig uenig i," siger han til Ugebladet. Det er Annette Wiencken også.

"Idéen er jo spændende. Det skal bare ikke ligge dér," understreger hun.

Se det store billede

Sigurd von Bülow ved selvfølgelig godt, at hans planer er stødt på modstand. Ikke mindst, fordi der er kræfter, der gerne vil bevare daginstitutionen Ulvemosehuset og også Fritidshuset.

"Det er en hyggelig institution og et hyggeligt hus. Jeg synes, man skal se det store billede i det her. Se 10-20 år frem. Og lige nu mangler der 70 institutionspladser i Rungsted," lyder det fra Sigurd von Bülow, der har holdt møde med nogle af hensigtserklæringens ihærdige kritikere, blandt andet nyhedschef Jacob Kwon og Cecilie Reumert Wagtmann, der er formand for Ulvemosehusets bestyrelse.

Mormor står bag

"Vi har været i dialog og svaret på en masse spørgsmål," fortæller von Bülow, der også har forsøgt at komme i dialog med nogle af de kommunalpolitikere, der har været længst fremme med at kritisere processen.

"Jeg har sendt en del mails, men ikke fået mange svar," oplyser han.

Kritik har han også mødt andre steder. Blandt andet er han blevet mødt med sætningen: "Nå, er det dig, der vil ødelægge Rungsted?"

"Jeg er født og opvokset her, har gået i Rungsted Skole, spiller ishockey her og mine forældre bor stadig i huset på Bukkeballevej. Der er mange ting, jeg er stolt af," fortæller han.

Og navnet på selskabet, MOMO, hvor kommer det fra? Det er Sigurds mormor. Hankaldte hende for Momo.

Publiceret 17 July 2018 09:00