Den 28-årige kvinde, der fredag i Hørsholm Midtpunkt fik en bøde for at bære niqab i offentligt rum, har fået lovning fra den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz, at han vil betale bøden. Modelfoto: MostPhotos

Den 28-årige kvinde, der fredag i Hørsholm Midtpunkt fik en bøde for at bære niqab i offentligt rum, har fået lovning fra den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz, at han vil betale bøden. Modelfoto: MostPhotos

Rigmand vil betale niqab-kvindes bøde i Hørsholm

Sagens drejning får DF og Venstre til at overveje fængselsstraf

Af
Morten Timm

Den 28-årige niqabklædte kvinde, der fredag i Hørsholm Midtpunkt blev idømt en bøde for at overtræde tildækningsforbuddet, skal ikke bekymre sig om at skaffe de 1.000 kroner, bøden lyder på.

For efter, historien om den første udstedte bøde i Danmark for at tildække sit ansigt, gik verden rundt, har den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz meddelt, at han nok skal betale kvindens bøde. Det skriver flere nyhedsmedier.

Han har oplyst, at han vil komme til København en af de nærmeste dage for at betale bøder for burka- og niqabklædte kvinder, der overskrider tildækningsforbuddet, som trådte i kraft 1. august i år.

Overvejer fængselsstraf

Den overraskende drejning i sagen har givet politiske reaktioner på Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti og Venstre overvejer at indføre en 'mild' fængselsstraf for at overtræde tildækningsforbuddet.

"Man kan måske betale bøder for andre, men man kan ikke sidde den af for andre," siger DF's udlændinge- og integrationsordførersiger Martin Henriksen ifølge DR.

Han er dog ikke i tvivl om, at betaler rigmanden Rachid Nekkaz den 28-årig kvindes bøde, så skal det regnes som indtægt for kvinden, og den skal derfor beskattes.

Hos Venstre er udmeldingen knap så kategorisk, og partiets udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth er citeret for at sige, at "lad os først se, om han betaler bøderne, og om Justitsministeriet kan bremse ham fra at gøre det."

Første overtrædelse af tildækningsforbuddet straffes som udgangspunkt med en bøde på 1000 kroner. Beløbet stiger op til 10.000 kroner ved fjerde overtrædelse.

Klammeri på rulletrappen

Det hele begyndte fredag 3. august ved 13-tiden, hvor den 28-årig niqab-klædte kvinde fra Brønshøj befandt sig i Hørsholm Midtpunkt og ved centrets rulletrappe kom i klammeri med en 54-årig kvinde fra Hørsholm.

Nordsjællands Politi oplyser, at de to kvinder først var stødt ind i hinanden. På vej op med rulletrappen nedstirrede de derefter hinanden, inden de kom ud i regulært slagsmål. Under sammenstødet røg den 28-årige kvindes niqab af.

"Billeder fra videoovervågningen viser, at det ikke var en bevidst handling fra den 54-årige kvindes side, at niqab'en faldt af," oplyser vagtchef Jan Jedager fra Nordsjællands Politi.

Sindene var faldet en anelse til ro, da politiet nåede frem. Den 28-årige havde taget sin niqab på igen - og begge blev sigtet for at overtræde ordensreglementet.

"Da vi konstaterede, at den ene kvinde bar niqab, sigtede vi hende for det," oplyser vagtchef David Borchersen fra Nordsjællands Politi.

Ugebladet har forsøgt at få kontakt med den 28-årige kvinde, ligesom vi også gerne vil tale med den 54-årige kvinde fra Hørsholm om episoden, og derfor opfordrer hende til at kontakte os.

Publiceret 09 August 2018 10:00