Bjørn Schmidt peger på det fællesareal, der skal inddrages for at forlænge Christianshusvej gennem støjvolden ud mod Helsingørmotorvejen. Foto: Fred Jacobsen

Bjørn Schmidt peger på det fællesareal, der skal inddrages for at forlænge Christianshusvej gennem støjvolden ud mod Helsingørmotorvejen. Foto: Fred Jacobsen

Cirkelhus-center truer Christianshusvej

Beboerne i kvarteret frygter, at deres børnevenlige område bliver smadret af trafik

Af
Fred Jacobsen

En biltrafik, der skønsmæssigt kan vokse fra nu ca. 275 til det fire- eller femdobbelte, har fået beboerne på Christianshusvej i det nordlige Hørsholm op af liggestolene. De vil i god tid gøre beslutningstagerne opmærksom på de konsekvenser, et måske kommende nyt center på Cirkelhusgrunden plus tilhørende boliger, international skole og nyt NGG vil få for dem.

"Der er jo ikke nogen af os beboere, der kan opholde sig i fred og ro i vores haver med den motorlarm få meter fra os - det bliver det rene mareridt," skriver Bjørn Schmidt, Christianshusvej 133, på vegne af Grundejerforeningen Christinshusvejs 83 beboere til Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget (MPU).

Den lyserøde farve markerer, hvordan Christianshusvej efter planerne skal lede trafikken til planlagte nye boliger ud mod Helsingørmotorvejen.

Den lyserøde farve markerer, hvordan Christianshusvej efter planerne skal lede trafikken til planlagte nye boliger ud mod Helsingørmotorvejen.

Bjørn Schmidt deltog i maj i et introduktionsmøde i Cirkelhuset, hvor han fik at vide, at 'hans' vej, Christianshusvej, skal forlænges og blive tilkørselsvej til nye 200 nye boliger i to etager, der skal bygges ud mod Helsingørmotorvejen i forbindelse med centerplanerne.

"Med det antal boliger, som kommer til, vil den faste trafik blive minimum fire- til femdoblet, hvilket jeg vil påstå er uforsvarligt især for børn og de svage beboere samt dem, der kommer udefra. Samtidig vil der komme måske 50 lærerbiler samt mange gæstebiler om dagen," lyder det fra en bekymret Bjørn Schmidt.

Han henviser til, at stamvejene er ganske smalle - fem meter på det bredeste sted - og indsnævret af et antal chikaner til kun 3,60 meter. Og især frygter han for, hvad der sker, hvis der, som planlagt, skal inddrages 900 kvadratmeter af kvarterets fællesareal til at forlænge Christianshusvej og gennembryde den jordvold, der lige nu skærmer for larm fra Helsingørmotorvejen.

"Jeg vil føle, at man blot flytter motorvejen til en afstand af to-tre meter fra vores hække," siger Bjørn Schmidt, der mener, at beboernes hovedfrygt "er den massive trafik på vejen og at man fjerner noget af fællesarealet.

Beboerne peger selv på, at der alternativt kan anlægges en vej direkte ud mod motorvejen fra Rema 1000. Den vil fortsætte fra supermarkedet forbi Fredensborg Rådhus og derefter dreje vinkelret mod syd til både NGG og den planlagte internationale skole.

I god tid

Bjørn Schmidt er helt klar over, at protesterne kommer på et meget tidligt tidspunkt i forløbet om udviklingen af Cirkelhusgrunden, der blandt andet betyder, at der skal bygges et nyt NGG, en ny international skole, hotel, biograf - og en række boliger.

"Det er med vilje, vi råber op nu. Det skal helst stoppes inden de går i gang," siger han.

Bjørn Schmidt har i forbindelse med sagen inviteret hele Hørsholms Miljø- og planlægningsudvalget til en besigtigelse i området midt i denne måned, så politikerne selv kan danne sig et billede af sagen.

Publiceret 14 August 2018 08:00