De nye store fliser i omklædnings- og baderum er lagt, så der opstår små søer af vand rundt på gulvet. Foto: Morten Timm

De nye store fliser i omklædnings- og baderum er lagt, så der opstår små søer af vand rundt på gulvet. Foto: Morten Timm

Kritik fra svømmere:

Støvet og beskidt svømmehal efter ferielukning

Morgensvømmere kalder det udførte flisearbejde for kritisabelt med et fejlagtigt valg af fliser. Centerchef går nu ind i sagen

Af
Morten Timm

De 60 faste morgensvømmere i Hørsholm Svømmehal fik sig noget af et chok, da de forleden troppede op efter seks ugers sommerferielukning.

Udover at den planlagte åbning uden varsel og information var blevet udskudt en dag, så mødte der dem støvede og beskidte omklædningsrum efter der henover sommeren var udskiftet fliser i størstedelen af omklædningsrummene og brusebadsarealerne.

"Der lå simpelt hen flisestøv alle steder - sågar på bunden af bassinerne havde der lagt sig et lag af støv, og der var på ingen måde gjort klar, som der plejer at være efter en sommerlukning," fortæller Annemette Krogh, der svømmer hver morgen og har gjort det i mange år.

"Det er tydeligt at mærke, at Hørsholm Kommune har skåret og skåret på svømmehallen, og heller ikke længere inddrager personalet, når der skal laves om eller bygges om. Helt tåbeligt at man ikke spørger personalet med mange års erfaring, og som sætter en ære i at passe svømmehallen, men bare tromler igennem med et forkert valg af fliser og et kritisabelt udført arbejde," siger Annemette Krogh fra Hørsholm, der dog ikke ønsker at blive fotograferet.

Sådan ser der ud i overgangen mellem nye og gamle fliser

Sådan ser der ud i overgangen mellem nye og gamle fliser

Kunne være undgået

Hun mener, at det kunne være forhindret, hvis de bare have taget de rigtige med på råd.

"Man har valgt en meget stor flise (50 x 50 cm ) og lagt meget smalle fuger. Det giver et stort problem med afledning af vand. Det er umuligt at få et korrekt fald med så store fliser, så nu ligger der søer rundt omkring på gulvet. Og med de smalle fuger har vandet ingen mulighed for at løbe væk," oplyser Annemette Krogh og tilføjer, at det er den eneste svømmehal, hun har set, hvor fliserne er så store og fugerne så smalle.

"Oveni har de så valgt en flise med en rå og ru overflade. Ja, den er nok mere skridsikker, men vi kan allerede nu se, hvordan hår hænger fast i fliserne og ikke kan skylles ud."

Udover den manglende rengøring og det forkerte materialevalg er der stadig alt for mange ufærdige ting, påpeger morgensvømmeren hovedrystende.

Hårene sætter sig fast i de nye og ru fliser.

Hårene sætter sig fast i de nye og ru fliser.

"Hos damerne kan man - her to uger efter åbningen - stadig ikke vaske hænder på toilettet. For der er ingen sæbeautomat, ingen holder til papiret, ingen affaldsspand og heller ingen spejle. For de handicappede er der stadig ikke noget klapsæde i brusebadet, ingen støttehåndtag og ingen faciliteter ved toiletterne. Vi har fundet mørtel i loftet og overklippede ledninger hænge ned. Det er altså under al kritik," mener Annemette Krogh, der nu har skrevet til både centerchef og borgmester.

Sagen skal undersøges

Det er heller ikke kun hende, der har kritiseret forholdene i Hørsholm Svømmehal efter åbningen, erkender centerchef Henrik Duus Rosengren overfor Ugebladet.

"Vi har hørt fra flere brugere af svømmehallen om forholdene, og nu vil vi undersøge sagen nærmere for at finde ud af, hvad er hoved og hale i sagen. Det lyder ikke i orden og ikke som det skal være," vedgår Henrik Duus Rosengren.

Han kan dog ikke for nuværende vurdere om det er de rigtige fliser eller ej og om bredden af fugen er forkert. Men flisens overflade er i hvert fald valgt ud fra at være skridsikker, påpeger han.

Den manglende eller meget ringe rengøring efter håndværkernes arbejde kan han heller ikke kommentere på, men der var et tidspres til det sidse for at blive færdige til den planlagte åbning 13. august, hvilket så ikke lykkedes.

"Jeg skal have en snak med Søren Strand, chef for Hørsholm Svømmehal, og med Center for Ejendomme, der står for alt vedligehold af kommunens ejendomme, og som har haft opgaven. Vi vil selvfølgelig forholde os ordentligt og reelt til det her. Og er der noget, skal vi også handle på det," fastslår centerchefen.

Det store samtaleemne for de faste morgensvømmere har været den manglende rengøring og det dårlige flisearbejde. Foto: Morten Timm

Det store samtaleemne for de faste morgensvømmere har været den manglende rengøring og det dårlige flisearbejde. Foto: Morten Timm

Publiceret 28 August 2018 12:27