En glad Bina Hjorth i centrum hylder og lader sig hylde efter sidste års succes med musicalen BURN. Foto: Morten Timm

En glad Bina Hjorth i centrum hylder og lader sig hylde efter sidste års succes med musicalen BURN. Foto: Morten Timm

Efter Bina:

Ingen musical næste år

"Brandærgerligt," siger udvalgsformand, som afviser, at musicalen, der koster 100.000 kr. pr. show, er i fare i fremtiden

Af
Fred Jacobsen

Der skal langt mere end et mirakel til for at der bliver musical i kulturhus Trommen næste år. Efter Bina Hjorths afgang som primus motor i musicalprojektet, bliver det umuligt at løfte opgaven og få en musical op at stå i 2019.

Dermed brydes rytmen med, at der er musical i Trommen hvert andet år.

"Det er brandærgerligt," konstaterer formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget (SFKU), Nadja Hageskov (K), som understreger, at det på ingen måde betyder et varigt farvel til den traditionelle musical.

Et stort hul

"Det bliver et krav til den kommende leder at kunne facilitere og mobilisere det, der skal til for at have en musical. For vi vil have en ungdomsmusical med lokale talenter og i samarbejde med musikskolen. Musicalen er ikke i fare," slår Nadja Hageskov fast, men erkender i samme åndedrag, at Bina Hjorths afgang efterlader et hul, der nu skal fyldes ud.

Under normale omstændigheder skulle forberedelserne til musicalen være gået i gang allerede i marts. Musikchef Bina Hjorths afgang og mangel på penge har gjort, at forberedelserne aldrig kom i gang - og på den baggrund har musikskolen, der er med til at udvikle musikken til musicalen, planlagt sine ressourcer til andre aktiviteter.

Musicalen er ikke i fare

Sport-, fritid- og kulturudvalget giver 240.000 kr. pr. år i tilskud til musicalen - og så har der normalt været et personaleforbrug, der svarer til én million kr. På grund af biograffunktionen kan musikskolens og Trommens medarbejdere ikke afspadsere i samme grad som før. Derfor er der brug for 500.000 kr. mere til musicalen. Det er en sag, der bliver en del af de budgetforhandlinger, der nu er gået i gang.

Koster 100.000 pr. show

I øvrig kom det på det seneste møde i Sport-, fritid- og kulturudvalget frem, at Hørsholm Kommune binder 761 kr. i halen på hver besøgende til musicalen.

Der var i forbindelse med 2017-forestillingen 1900 besøgende til de i alt 14 forestillinger. Til dem blev ca. halvdelen af de udbudte sæder brugt. Af dem blev en tredjedel solgt og resten givet væk som fripladser.

Det betyder samlet set, at hver forestilling kostede kommunen omkring 100.000 kr.

Publiceret 31 August 2018 09:30