Usserød er den ene af Hørsholms fire folkeskoler, der er parat til at undervise asylbørn. Arkivfoto

Usserød er den ene af Hørsholms fire folkeskoler, der er parat til at undervise asylbørn. Arkivfoto

Hørsholm klar til at undervise børn fra asylcentre

Skolelederne har nikket ja til, at det er en opgave, de godt kan magte

Af
Fred Jacobsen

Tidligere på året blev Hørsholm udråbt som den eneste kommune i landet, der ikke vil undervise børn fra asylcentre i deres folkeskoler, fordi kommunen skulle have sagt nej tak til en forespørgsel fra Røde Kors' skole, Skolen på Bakken i Lynge, om at tage imod 12 børn.

Selv om kommunen afviser at have sagt nej og henviser til, at der var tale om en misforståelse, er sagen nu korrigeret: Børne- og skoleudvalget anbefaler over for økonomiudvalg og byråd, at asylbørn nu kan undervises i Hørsholms folkeskoler.

Fire børn skal fordeles

"Det drejer sig om fire børn, som vil blive fordelt på vores fire folkeskoler. Skolelederne har meddelt, at den opgave kan de godt magte," oplyser fungerende formand for Børne- og skoleudvalget, Annette Wiencken (V), til Ugebladet.

Beslutningen sker på baggrund af en henvendelse fra Skolen på Bakken i Lynge, som ønsker at samarbejde om en gruppe børn, som har undervisningsbehov, der rækker ud over den udrejseorienterede undervisning skolen tilbyder.

Nogle af børnene har opholdt sig i Danmark i flere år og har kortere eller længere skoleforløb bag sig. Et samarbejde med Hørsholm betyder, at flere asylbørn kan fortsætte et skoleforløb, som fagligt og socialt passer med deres udvikling.

Kan være traumatiserede

"Nogle børn kan være traumatiserede, det er der opmærksomhed omkring," siger Annette Wiencken. Derfor skal der forud for et asylbarns optagelse i en klasse laves en individuel vurdering af barnet og den klasse, det skal være i.

Annette Wiencken, Venstre. Arkivfoto

Annette Wiencken, Venstre. Arkivfoto

Misforståelse

Skolen på Bakken henvendte sig sidste efterår om et samarbejde. Det var en henvendelse, Hørsholm Kommune ifølge centerchef Hanna Bohn Vinkel i første omgang ikke opfattede som en direkte forespørgsel. Den sag er ifølge centerchefen afklaret på et møde med skolen.

Sagen om Hørsholm Kommunes manglende vilje til at modtage asylbørn på skolerne kom op i foråret i forbindelse med et samråd, Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg var indkaldt til. Her blev det oplyst, at Hørsholm var den eneste kommune i landet, som ikke ville undervise asylbørn i deres folkeskoler.

Publiceret 07 September 2018 08:43