Daginstitutionen Ulvemoshuset er den ene af elefanterne i debatten om stationsområdet i Rungsted. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Daginstitutionen Ulvemoshuset er den ene af elefanterne i debatten om stationsområdet i Rungsted. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Rungsted: "Fjern de to elefanter så vi kan komme videre"

Endnu en entydig melding til politikerne fra Rungsted: Pil ikke ved vores bydel

Af
Fred Jacobsen

Fronterne et trukket hårdt op i debatten om, hvad der skal ske i stationsområdet ved Rungsted Kyst Station. Det blev tydeligt, verbalt og akustisk, da Hørsholm Kommune forleden havde indkaldt til endnu et møde om sagen.

Akustisk kom det i gymnastiksalen på Rungsted Skole til udtryk ved, at flere gange, en af de mange deltagere rejste sig for at markere, at stationsområdet skal bevares stort set, som det er, fyldtes salen med lyden af massive klapsalver.

Rungende tavshed

Da Sigurd von Bülow, ejer af MOMO Development, og manden, der har planer om at bygge fremtidens seniorboliger på grunden, hvor Fritidshuset og daginstitutionen Ulvemosehuset står lige nu, rejste sig for at fortælle, at han står til rådighed, hvis nogen ønskede at forstå bevæggrundene bag projektet, blev hans tilbud mødt af rungende tavshed.

Ingen klapsalver til Sigurd von Bülow fra MONO Development. Foto: FJ

Ingen klapsalver til Sigurd von Bülow fra MONO Development. Foto: FJ

Elefanterne i rummet

Netop Ulvemosehusets og Fritidshusets skæbne er, hvad de fleste i salen tilsyneladende var optaget af: De to huse spillede en så central rolle denne aften, at de fik betegnelsen "de to store elefanter i rummet". Og fik en af deltagerne, Chr. Ellegaard, til at afkræve de tilstedeværende politikere en holdning til, hvad der skal ske med elefanterne.

Meget her i Rungsted ser træt ud

Annette Wiencken (V) og Glen Madsen (DF) tøvede ikke. De var klar i spyttet: Ulvemosehuset skal bevares, Fritidshuset har de det lidt anderledes med.

Socialdemokraternes Svend Erik Christiansen vil afvente. Partifællen Marcus Guldager pointerede, at han var valgt for hele kommunen og derfor ikke ville tage stilling på baggrund af et enkelt borgermøde i Rungsted.

Tre valgmuligheder

Borgmester Morten Slotved (K) svarede med den strategi, byrådet har. Som er at undersøge, hvad der er muligt i området. Det betyder, at der nu skal udarbejdes tre scenarier: Et, der bevarer mest muligt, et der beskriver en vidtgående forandring og et, der lægger sig midt imellem.

Intetsigende vision

Hørsholms lokalpolitikere havde forud for mødet formuleret en foreløbig overordnet vision for stationsområdet. Den siger, at der skal være boliger til børnefamilier, seniorer, ældre, singler og andre, der ønsker trivsel i et naturskønt område. Området skal udvikles i høj kvalitet, der skal være institutioner, sikre stier, indkøbsmuligheder, havnemiljø, skov og strand.

Visionen fik hårde ord med på vejen: Intetsigende var et af dem. Ukonkret et andet. Skuffende, som Rungsted Golfklubs formand, Morten Eldrup, mente. Han kritiserede borgmesterens udgangspunkt, at "alt skal være muligt".

Det her kan gøres kort. Rungsted er et område, der ikke pilles ved

"Det efterlader mistanken om, at der er en dagsorden, der ikke er blevet sagt. Hvis I tog de to elefanter væk, kan vi komme videre," sagde Morten Eldrup. Til mange klappende hænder.

De blev aktiveret igen, da en mødedeltager foreslog denne vision: "Det her kan gøres kort. Rungsted er et område, der ikke pilles ved."

Rungsted ser træt ud

Det fik hverken han eller de mange Rungsted-borgere, der var mødt op i gymnastiksalen, håndslag på fra borgmesteren.

"Meget her i Rungsted ser træt ud. Så nej, jeg vil ikke love, der ikke sker noget."

Borgerne har nu frem til 18. september mulighed for at komme med idéer både til helhedsplanen og til den endelig vision, byrådet skal udarbejde. Og så er det meningen, at der i perioden fra november til marts skal arbejdes med de tre forskellige scenarier, der skal fremlægges til foråret.

Publiceret 10 September 2018 11:00