Hørsholm Kommune planlægger fire nye Kløverstier i Usserød-området og afholder på tirsdag 9. oktober et informationsmøde, hvor du kan være med i planlægningen. Pressefoto

Hørsholm Kommune planlægger fire nye Kløverstier i Usserød-området og afholder på tirsdag 9. oktober et informationsmøde, hvor du kan være med i planlægningen. Pressefoto

Få flere oplevelser i din by:

Nye stiruter på tegnebrættet

Hørsholm planlægger fire nye Kløverstier i Usserød-området og inviterer til stimøde, hvor du kan være med i planlægningen

Hvor godt kender du Usserød? Har du for eksempel besøgt den gamle stenalderboplads? Og vidste du, at Usserød Å blev rettet ud i 1860’erne og genslynget i 2002?

Hørsholm Kommune er i fuld gang med at planlægge såkaldte 'Kløverstier', som er nye afmærkede ruter i området, der skal gøre det lettere at komme ud og få frisk luft og motion i kombination med en masse gode oplevelser. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Indbydelse til stimøde

Formålet med stierne er at sammenkæde steder af interesse og give mulighed for, at man kan bevæge sig som løber, vandrer, cyklist eller børnefamilie og få motion og frisk luft samtidig med, at man får oplevelser og større indblik i lokalområdet Usserød.

På tirsdag 9. oktober kl. 16.30-18.30 inviterer Hørsholm Kommune alle interesserede til informationsmøde om de kommende Kløverstier. Mødet afholdes i kantinen på Usserød Skole, og her vil stikonceptet blive præsenteret, ligesom man i fællesskab finder frem til ruternes forløb og seværdigheder.

”Vi håber at se en masse interesserede til møde om de kommende stier. Lokale foreninger og Hørsholmborgere fra Usserød har sikkert både ønsker til, hvad stierne skal kunne bruges til, eller også ligger de inde med spændende historisk viden, som det kan være sjovt at få frem i lyset,” siger Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget i pressemeddelelsen.

Kløverstierne tæller fire forskellige ruter og længder, men alle med udspring fra det samme sted. Pressefoto

Kløverstierne tæller fire forskellige ruter og længder, men alle med udspring fra det samme sted. Pressefoto

Fire ruter

De kommende Kløverstier i Hørsholm skal bestå af fire ruter á fire forskellige faste længder på henholdsvis 2,5 km, 5 km, 7,5 km og minimum 10 km, der alle udspringer fra det samme sted, Kløverpælen.

De er en del af et landsdækkende koncept, der er udviklet af Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), Dansk Firmaidrætsforbund og Nordea-fonden.

Fakta om Kløverstier

  Det landsdækkende koncept 'Kløverstier' skal få danskere til at genopdage deres egen by eller lege turister i resten af landet.

  Stierne anlægges som nye afmærkede ruter på det eksisterende vej- og stinet. De sammenkæder steder af interesse og formidler f.eks. viden og små historier om lokalområdet.

  Kløverstierne er med til at opfylde Hørsholm Kommunes ønske om at etablere let adgang til motion, at styrke formidlingen til kulturseværdigheder og andre oplevelsesmuligheder i lokalområdet, samt at give institutioner et fantastisk redskab til at få børn som voksne, unge og ældre ud i den friske luft.

  Da der i forvejen findes afmærkede motionsruter i både Kokkedal Skov og Rungsted Hegn vil kløverstierne bestå af mere bynære ruter, og Miljø- og Planlægningsudvalget har i den forbindelse peget på Usserød.

  Viden om de enkelte ruter formidles gennem både en traditionel folder, Endomondos brugervenlige mobil app samt fysiske pæle og skilte.

  Læs mere på www.kløverstier.dk

Publiceret 04 October 2018 12:26