Glen Madsen er Hørsholms ubestridte Spørge-Jørgen. Foto: Fred Jacobsen

Glen Madsen er Hørsholms ubestridte Spørge-Jørgen. Foto: Fred Jacobsen

Hørsholms Spørge-Jørgen:

Borgerne må selv vurdere om de kan bruge det til noget

Glen Madsen fra Dansk Folkeparti vil have alle politikernes spørgsmål ud i det offentlige

Af
Fred Jacobsen

Har borgerne krav på at få det at vide, hver gang en en byrådets politikere stiller spørgsmål om en sag til administrationen - og hvad svaret er?

Gider de i det hele taget at modtage den information? Er det noget, der belaster administrationen for meget? Er det i virkeligheden en snild måde for en politiker at føre sin personlige kampagne på?

De spørgsmål blev vendt, da byrådet forleden drøftede et forslag om, at både spørgsmål og svar straks skal lægges på kommunens hjemmeside.

Sagen endte med en afstemning, hvor 14 af de 17 tilstedeværende stemte for, at der nu skal laves en undersøgelse af, hvor besværligt sådan noget vil være og hvad det koster. To socialdemokratiske og det radikale medlem fandt, det var noget pjat og stemte imod.

Åbenhed og gennemsigtighed

For forslagsstiller Glen Madsen (DF) er det dog en alvorlig sag, der handler om åbenhed og gennemsigtighed, og han mener, det ville klæde Hørsholm Kommune at gøre det.

Den nyvalgte DF'er benyttede sig derfor af sin initiativret til at stille det forslag, der nu skal behandles i økonomiudvalget.

"Borgerne må vurdere, om det spørges for meget eller for lidt og om spørgsmålene er ligegyldige. Der kan være noget om, at det er en byrde for kommunens administration. Det vil vise sig," siger Glen Madsen til Ugebladet, der i denne sammenhæng kan afsløre, at Glen Madsen er byrådets med afstand flittigste 'Spørge-Jørgen':

110 spørgsmål fra Glen

Siden 1. januar og frem til 31. august 2018 har den ene DF'er i forsamlingen 41 gange henvendt sig til administrationen og i den forbindelse stillet sammenlagt 110 spørgemål.

Den helt store 'klump' af spørgsmål kommer i april, hvor han stiller 33 spørgsmål til sagen i Breelteparkens plejecenter, hvor en 90-årig kvinde døde som følge af en fejlagtig overmedicinering med gigtmedicin.

"Jeg belyste sagen"

Den sag ser Glen Madsen som et eksempel på, at det på den ene side er umagen værd at stille spørgsmål, men på den anden lige så vigtig at få svarene frem.

"Mine spørgsmål var helt klart med til at belyse sagen," fastslår han over for Ugebladet.

Glen Madsen afviser kategorisk, at hans spørgelyst bygger på taktiske overvejelser og for at profilere sig. En bekymring som blandt andre Marcus Guldager (S) kan have, hvis forslaget skulle gå hen og blive endelig vedtaget.

Det stilner nok af

"Jeg vil være vidende. Så bliver jeg også en bedre politiker," mener han og regner med, at bygerne af spørgsmål nok stilner lidt af hen ad vejen.

"Som ny politiker har jeg ikke historikken med mig, så det er ikke sikkert, det bliver det samme fremover," lyder det fra DF's enmandshær i Hørsholms bystyre.

Det mener de andre

Charlotte Kirchheiner (K): "Jeg skal stemme for, ellers ser det ud, som om jeg er imod åbenhed. Min anke er, at det er et redskab, vi har, men at man ikke skal overloade borgerne med oplysninger. Jeg frygter for den administrative byrde. Hvis man mener, noget er interessant for offentligheden, kan man jo selv lægge det ud eller gå til pressen."

Marcus Guldager (S): "Jeg er bekymret for ressourceforbruget og vi risikerer, at spørgsmålene bliver brugt for at proflere sig."

Svend Erik Christiansen (S): "Det er en tåbelig måde at lave politik på. Det er et skråplan."

Thorkild Gruelund (K): "Min betænkelighed går på, at der kan være dumme spørgsmål, som man ikke så gerne ser offentliggjort."

Jakob Nybo (LA): "Jeg glæder mig til at se et oplæg."

Annette Wiencken (V): Godt initiativ. Las os lægge det ud til borgerne. Det ser jeg ikke det store problem i."

Kristian N. Jensen (V): "Lad os nu ikke evaluere på det allerede nu. Lad os se."

Ann Lindhardt (V): "Jeg støtter forslaget. Pengene er givet godt ud. Det bliver godt for borgerne at se svarene."

Henrik Klitgaard (R): "Mange svar er ret omfangsrige med mange dokumenter. Forslaget er skudt ved siden af."

Jan H- Klit (K): "Umiddelbart et glimrende og sympatisk forslag. Men det skal tilføre merværdi for borgerne. Jeg tror ikke, det har en gang på jorden."

Kristin Arendt (K): "Vi skal have så meget gennemsigtighed som muligt, men det skal være velovervejet. Så længe det ikke går ud over noget andet, er det fint."

Publiceret 09 October 2018 08:30