Arboretets nye bygninger indrammet i efterårets flotte farver

Arboretets nye bygninger indrammet i efterårets flotte farver Foto: Torben Rohde

SE BILLEDERNE: Arboretet klædt i efterår

Lige nu er der masser af farver i den botaniske have

Af
Fred Jacobsen

Arboretet indviede forleden sine nye bygninger med blandt andet publikumshus, der skal gøre det endnu mere attraktivt at besøge det skønne sted.

De nye bygninger er tegnet af de lokale arkitekter Gert Mikkelsen og Claus Francke fra arkitekfirmaet Claus Francke ApS og er lige nu indrammet af efterårets farver, som man skal skynde sig for at opleve.

Men, som Torben Rohde, der har stillet sine fotos til rådighed for Ugebladet, skriver, går der jo kun seks måneder, før der igen er gang i fuglesang og redebyggeri.

"God tur, og glem ikke Stilhedsbænken ved den store sø. Her oplyses det på et skilt, at man ikke må forstyrre, hvis stedet allerede er optaget. Nemlig!", skriver Torben Rohde.

FAKTA

Arboretet i Hørsholm blev etableret i 1936 som en udvidelse af Forstbotanisk Have i Charlottenlund med det formål at understøtte undervisningen i skovbrugs- og havebrugsbotanik.

Arboretet bruges stadig i forbindelse med undervisning i botanik- og planteanvendelse på Københavns Universitet. Den unikke samling af træer og buske benyttes også til forskellige nationale og internationale forskningsprojekter.

Arboretet rummer en samling af over 1.500 arter, og med underarter og varieteter over 2.000 træer og buske.

En stor del af planterne stammer fra indsamlinger fra naturlige bestande, som de findes på deres naturlige voksesteder over hele verden. Samlingen har fra starten fokuseret på de eksotiske arter, og der er derfor flere hjemmehørende danske arter, som ikke er repræsenteret.

Kilde: www.15junifonden.dk.

Publiceret 15 October 2018 16:30