Martin Dahl Andersen, butikschef i Jysk i Kokkedal, før åbning af den nye butik.

Martin Dahl Andersen, butikschef i Jysk i Kokkedal, før åbning af den nye butik. PR-foto

Fredensborg Kommune giver medhold i klage over Jysk

Jysk afviser at rette ind og henviser til lejekontrakten

Af
Peter Mailand

Efter Jysk flyttede til nye lokaler i Kokkedal Industripark, har Fredensborg Kommune fået klager fra tre handelsforeninger i Hørsholm, som klager over, at Jysk ikke overholder lokalplan (K 106), fordi butikken sælger detailvarer.

Den klage giver Fredensborg Kommune nu handelsforeningerne medhold i, og formanden for Plan-, Miljø og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune, Lars Simonsen (R), beder derfor Jysk om at rette ind.

"Vi forventer, at Jysk holder sig indenfor de rammer, de har fået tilladelse til, nemlig et varesortiment med særligt pladskrævende varer," siger han.

Lars Simonsen henviser til en sag fra Vejle, hvor der blev afsagt dom i Vestre Landsret i 2014. Her fik en udlejer at vide, at han i et område til pladskrævende varer ikke kan udleje til Jysk, fordi butikken havde en andel af udvalgsvarer på 40-45 procent.

"Hvis de ikke kan leve op til det, må de tilpasse deres koncept, så de holder sig indenfor rammerne af det, de har fået tilladelse til," siger Lars Simonsen (R).

Henviser til lejekontrakt

Hos Jysk afviser Rune Jungberg Pedersen, at ændre konceptet i Kokkedal.

"Netop på baggrund af sagen i Vejle har det været vigtigt for Jysk at sikre, at der kan drives en Jysk i de lokaler, vi har lejet," siger han.

Rune Jungberg Pedersen ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere, men henviser til lejekontrakten med Fredensborg Kommune, hvor det blandt andet fremgår.:

"Lejemålet skal anvendes til Jysk butik med detailsalg af Jysks til enhver tid værende sortiment [...]" og "Udlejer indestår for, at lejemålet lovligt på ikrafttrædelsestidspunktet kan anvendes (til Jysk, red.), herunder at anvendelsen ikke strider mod lokalplan eller anden offentlig planlægning," står der i lejekontrakten.

Ifølge Jysk er det altså Fredensborg Kommune, der som udlejer skal sikre, at Jysk med deres varesortiment overholder lokalplanen. Dermed spiller Jysk bolden tilbage til Fredensborg kommune.

Til det siger Lars Simonsen (R):

"Det mener vi, at er en forkert udlægning. Jysk har fået tilladelse til at indrette en butik med 'særligt pladskrævende varer'. Det er det, de har fået tilladelse til, så det er det de skal rette ind efter", siger han og tilføjer:

"Vi mener, at de andre handelsdrivende har ret i deres klage og vi ønsker ikke, at genere andre detailhandlende i området," siger han.

Publiceret 16 October 2018 16:00