Der er 120 veteraner i Hørsholm Kommune, og nu kommer der et tilbud, der netop er skræddersyet til dem.

Der er 120 veteraner i Hørsholm Kommune, og nu kommer der et tilbud, der netop er skræddersyet til dem. Foto: Morten Timm

Ny Veteran Café åbner i Hørsholm

Fire veteraner står bag det nye initiativ, og der inviteres til opstartsmøde torsdag 25. oktober

Torsdag 25. oktober kl. 18 inviteres der til et opstartsmøde af en veterancafé i Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm på Rungstedvej 1.

Bag idéen til caféen står fire lokale veteraner, som ønsker at skabe et lokalt netværk for veteraner. Caféen tænkes at holde åben hver anden torsdag mellem 16 og 20.

'Veteran Cafeen' henvender sig til alle, som har været udsendt: Militært personel, sundhedspersonale, politi, nødhjælpsarbejdere mv., samt deres pårørende. Cafeen drives uden offentlige midler af frivillige og er tænkt som et frirum uden nogen form for binding til det offentlige system.

"Det skal være et sted, hvor der ikke registreres eller betales kontingent. Caféen er ikke et tilbud om behandling, men der er et stort ønske om at hjælpe, hvor man kan," skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse.

Over 100 veteraner

I Hørsholm Kommune findes mere end 120 veteraner.

"Vi har alle en historie - nogle ligner hinanden, andre er helt unikke. Nogle har været udsendt og er vendt hjem som fra en god ferie, andre er måske ikke helt så heldige, hvor nogle måske er hårdt ramt. Vi håber, at man vil dukke op, så vi har bredde og tyngde," skriver initiativtagerne.

Målet er at skabe et lokalt netværk, som kan støtte op om den enkelte veteran eller pårørende samt styrke relationer og ressourcer.

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi. Der vil være sandwich og sodavand og frisk kaffe på kanden og lidt kage, samt mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på projektet.

Gerne uforpligtende tilmelding på mail til larsbjoerck@fasttvnet.dk eller akinnerup@gmail.com.

-vik

Publiceret 16 October 2018 11:45