Tidligere lokalredaktør på amtsavisens Hørsholm-Karlebo redaktionen døde mandag 15. oktober. Han blev 74 år. Arkivfoto

Tidligere lokalredaktør på amtsavisens Hørsholm-Karlebo redaktionen døde mandag 15. oktober. Han blev 74 år. Arkivfoto

Mindeord for Kris - en gudsbenådet redaktør

Jens Ole Kristiansen, tidligere lokalredaktør for Frederiksborg Amts Avis' Hørsholm-Karlebo, er død. Han blev 74 år

Af
Per Frost Henriksen

tidl. formand Karlebo Idrætsforening

byrådsmedlem Fredensborg Byråd

Det var en trist besked i Frederiksborg Amts Avis torsdag, hvor der stod at avisens tidligere lokalredaktør for Hørsholm-Karlebo redaktionen, Kris (Jens Ole Kristiansen), var død mandag 15. oktober i en alder af 74 år.

Kris var en gudsbenådet journalist og redaktør. Han var vellidt af alle, og det nød han og avisens læsere godt af. Kris ringede ofte om morgenen. Han ville gerne have en ramme for hans spalter klar og så fylde på resten af dagen. Hans interviewteknik var forbilledlig, han ringede helt uskyldigt og hørte, hvordan det var gået Karlebos fodboldhold i weekenden og fem minutter efter havde han en helt anden historie på blokken.

Som sportsmand og politiker var jeg ofte i kontakt med Kris. Han var hæderlig og ordentlig, hver eneste gang og en smittende humor, der gjorde at det altid var gode samtaler.

Han var et vidende og nysgerrigt menneske, der elskede at finde den gode historie og aldrig var for fin til at skrive om akvarieklubbens generalforsamling eller Karlebos serie 6 hold.

En gang følte jeg mig fejlciteret og ringede straks til Kris og beklagede mig. Kris svarede prompte og uden tøven: ”Vi skriver ikke, hvad I siger, men hvad I mener. Det skal I være glade for”.

Den samtale har jeg aldrig glemt.

Vi var mange der så frem til fredagens mad- og vinanmeldelse i Amtsavisen, som Kris nød at researche og skrive. ”Ædespalten” kaldte han den indimellem til stor morskab. Også her kom Kris’ finurlige sprogkunster til sin ret. Han kunne på få linjer ramme det hele ind, så vi forstod det og nærmest mærkede, hvordan vinen smagte.

Kris var et vidunderligt menneske. Tankerne går til Lone, børn og børnebørn, som han elskede højt. Æret været Kris’ minde.

Jens Ole Kristiansen - Kris - bisættes fra Rungsted Kirke tirsdag 23. oktober kl. 14.

Publiceret 19 October 2018 09:37