Inga Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Hørsholm, og Peter Farendorff, ejer af Hørsholm Golf, ved begyndelsen af den ny hjertesti, der snor sig i golfterrænet. Foto: Fred Jacobsen

Inga Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Hørsholm, og Peter Farendorff, ejer af Hørsholm Golf, ved begyndelsen af den ny hjertesti, der snor sig i golfterrænet. Foto: Fred Jacobsen

Ny hjertesti:

Golf og hjertemotion skal gå hånd i hånd

Af
Fred Jacobsen

Golf og sund motion for hjerte og krop kommer til at gå hånd i hånd, når Hørsholm får endnu sin hjertesti nummer to. Den er nemlig tilrettelagt på Hørsholm Golfs anlæg og er den kun anden hjertesti på og omkring en golfbane. Den anden i landet finder du længere sydpå i Greve.

"Jeg er stolt af, at vi kan klippe snoren til den ny hjertesti. Nu har vi landets to smukkeste af slagsen," lyder det fra en begejstret fra Inga Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Hørsholm. Byen råder i forvejen over en hjertesti, der ligger i slotshaven.

Den snor, formanden omtaler, bliver klippet onsdag 24. oktober af borgmester Morten Slotved.

Golfklub åbner sig

Den ny hjertesti er kommet i stand efter henvendelse fra Hørsholm Golfs ejer, Peter Arendorff, til hjerteforeningens formand.

"Vi har en natursti herude i forvejen, som næsten ikke bliver brugt. Vi vil gerne åbne op for folk og håber nu, at golfspillere og hjertemotionister får sakket sammen, når de mødes" siger Peter Arendorff.

2,7 km hjertesti

Hjertestien er på 2,7 km og kan udvides yderligere. Derud over vil der komme en ny sti på den jordvold, der er anlagt ud mod Isterødvejen. Det bliver dog først aktuelt, når jordvolden "har sat sig", som Peter Arendorff udtrykker det.

Motion i det fri

Samtidig med, at Hjerteforeningen tager hjertesti nummer to i brug i Hørsholm, lancerer foreningen også et nyt motionsinitiativ, som hedder 'Motion i det fri'.

"Det er et tilbud, der kombinerer en rask gåtur med lette træningsøvelser og hyggeligt samvær," fortæller Inga Nielsen til Ugebladet.

Hjerteforeningen har uddannet de første instruktører til det nye tilbud, som alle kan deltage i - uanset, de er medlemmer af Hjerteforeningen eller ej.

"Motion og fællesskab er to af foreningens vigtigste indsatsområder, og med 'Motion i det fri' ønsker vi at understøtte og udbygge de sociale motionsaktiviteter på vores to hjertestier," lyder det fra den lokale formand.

Publiceret 23 October 2018 09:30