Etape 3 i forskønnelsen af Usserød Kongevej er besluttet i Miljø- og planlægningsudvalget. Det er strækningen fra Hørsholm Allé veed Circle K til Syrenvej ved Lagkagehuset. Foto: Morten Timm

Etape 3 i forskønnelsen af Usserød Kongevej er besluttet i Miljø- og planlægningsudvalget. Det er strækningen fra Hørsholm Allé veed Circle K til Syrenvej ved Lagkagehuset. Foto: Morten Timm

Ny strækning af Usserød Kongevej skal forskønnes i 2020

Næste etape af forskønnelsen af Usserød Kongevej godkendt i Miljø- og planlægningsudvalget

Af
Morten Timm

Mens der stadig arbejdes med forskønnelsen af Usserød Kongevej på strækningen ud for KongevejsCentret, har Miljø- og planlægningsudvalget netop godkendt den kommende etape 3.

Det skete på udvalgets møde torsdag 25. oktober, hvor der var enighed om fortsætte forskønnelsesprojektet af Usserød Kongevej på strækningen fra Syrenvej (Lagkagehuset) og i sydlig retning til Hørsholm Allé (Circle K).

Den kommende etape sættes i gang i 2020, og der afsættes 13,9 millioner kroner til projektet, der afventer endelig godkendelse i Økonomiudvalget og Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Sammenhæng og smuk vej

”Usserød Kongevej er vores visitkort til omverden, og vi skal kunne være stolte af den mange år frem i tiden. Jeg ser frem til, at vi får skabt en sammenhængende smuk vej gennem byen. Etape 3 i forskønnelsesprojektet vil skabe sammenhæng på en lang strækning med træer og anden beplantning samt ny smuk belægning som de bærende elementer,” siger en tilfreds Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Herefter resterer strækningen fra Birkevej (ved Surina Cykler) i nordlig retning, men etape 4 må lade vente på sig, da den fulde udbygning af PH Park skal være gennemført. Det vil i de kommende år byde på tunge lastbil-kørsler, der kan risikere at gå ud over belægningen på vejen.

Læs også: DEBAT: Vi ønsker et grønt og sammenhængende byrum langs byens trafikale rygrad

Fakta

    Først blev strækningen fra Rungstedvej til Hørsholm Alle forskønnet, så kom turen til strækningen mellem Syrenvej og Birkevej (udfor KongevejsCentret)

    I 2020 gælder det stykket ind i mellem - fra Syrenvej (Lagkagehuset) til Hørsholm Alle (Circle K)

    Der er afsat i alt 13,9 millioner kr. til etape 3

    Beplantningen tager udgangspunkt i Grønt Strategi for Usserød Kongevej, der kan ses her: https://www.horsholm.dk/media/3112/strategi-for-usseroed-kongevej.pdf

    Den snart gennemførte etape 2 giver gode muligheder for at planlægge den kommende etape 3 på den mest hensigtsmæssige måde

Publiceret 26 October 2018 12:15