Svindelsagen ramte daginstitutionerne under Lions Børnehuse. Foto: Mostphotos

Svindelsagen ramte daginstitutionerne under Lions Børnehuse. Foto: Mostphotos

Svindelsag:

Nu er der sat dato på retssagen

29. april begynder sagen mod tidligere områdeleder for Lions Børnehuse i Hørsholm om svindel for 2,2 millioner kroner

Af
Fred Jacobsen

Sagen om økonomiske uregelmæssigheder i Lions Børnehuser, der siden viste sig at være en ganske omfattende sag om svindel for 2,2 millioner kroner og tyveri af mobiltelefoner, nærmer sig sin endelige afslutning.

Retssagen mod den 46-årige tidligere områdeleder i Lions Børnehuse indledes den 29. april ved retten i Helsingør. Der er afsat 11 dage til at komme omkring sagen, som ifølge specialanklager for økonomisk kriminalitet ved Nordsjællands Politi, Martin Broms, skal være afsluttet senest 14. juni. Det er i hvert fald inden for dette tidsmæssige spænd, de 11 retsdage bliver placeret.

Sagen har været undervejs siden december 2016, da et kontroleftersyn i Hørsholm Kommune afslørede, at noget var helt forkert. Hurtigt blev det klart, at de økonomiske uregelmæssige stammede fra områdelederen, der ifølge anklageskriftet i perioden mellem januar 2014 og november 2016 i 295 tilfælde svindlede med bilag for 2,2 millioner kroner, som hun anvendte ved indkøb i tøjforretninger, hudplejeklinikker, brugskunstforretninger og en trælasthandel. Desuden tilegnede den 46-årige sig tre mobiltelefoner, der tilhørte hendes arbejdsgiver.

Sigtelsen lyder mandatsvig af særlig grov beskaffenhed og har en strafferamme op til otte år.

Publiceret 02 November 2018 08:00