Hørsholms nye Veteran Café var samlet på Frivilligcentret, mens de næste gang mødes på Selmersbo og håber at se endnu flere veteraner. Foto: Privat

Hørsholms nye Veteran Café var samlet på Frivilligcentret, mens de næste gang mødes på Selmersbo og håber at se endnu flere veteraner. Foto: Privat

Ny Veteran Café er et tilløbsstykke

Unge og gamle veteraner dukkede op til første cafémøde

Af
Morten Timm

Med den allerførste markering af Flagdagen for veteraner og udsendte i år i Hørsholm Kommune blev idéen om en lokal Veteran Café også født.

Torsdag 25. oktober blev det første møde i caféen holdt i Frivilligcentret, og søgningen var stor, oplyser en af initiativtagerne Lars Bjørk Olsen.

"Vi var 18 tidligere udsendte til det første møde i Hørsholm Veteran Café, og det var i alderen fra 24 til 79 år. Hvor de yngste var udsendt for ganske nyligt og den ældste havde været udsendt til Gaza i 1959. Der var også enkelte pårørende, som havde fundet vej til caféen," oplyser Lars Bjørck Olsen i en pressemeddelelse til Ugebladet.

På mødet blev tankerne for Veteran Caféens fremtidige virke drøftet, og grundlæggende er det ud fra ønsket om at skabe et frirum og et lokalt netværk for veteraner og deres pårørende.

Næste møde klar

Ifølge Lars Bjørck Olsen gik snakken livligt, mens der blev nydt sodavand og en sandwich efterfulgt af kaffe og citronmåner fra Kringlebageren.

Det næste møde i Veteran Caféen holdes på torsdag 8. november kl. 18-20 på Selmersbo, Selmersvej 13, i Hørsholm.

Her vil formanden for Danmarks Veteraner Nordsjælland, Gert Lødrup Andersen, komme forbi og give en orientering om Danmarks Veteraner, herunder Veteran Støtten.

Alle interesserede veteraner og pårørende er velkomne. Der serveres sodavand, kaffe og kage.

Publiceret 05 November 2018 07:30