Peter Jønsson, 56, overtager fra årsskiftet ledelsen af Trommen i Hørsholm. Pressefoto

Peter Jønsson, 56, overtager fra årsskiftet ledelsen af Trommen i Hørsholm. Pressefoto

Fra Krudttønden til Trommen:

Peter skal løfte arven efter Bina Hjorth

Kulturhus Trommens ny leder er 56-årige Peter Jønsson. Han tiltræder 1. januar og skal skabe et fælles kulturhus

Af
Morten Timm

Siden Trommens musikchef gennem 17 år, Bina Hjorth, stoppede det runde kulturhus været uden en fastforankret leder, men nu offentliggør Hørsholm Kommune, at de har ansat Peter Jønsson som ny leder af Trommen.

Han tiltræder 1. januar 2019, og ifølge centerchef for Kultur og Fritid, Henrik Duus Rosengreen, bliver en af de første opgaver for den nye kulturhusleder at udvikle ét fælles kulturhus, hvor der tænkes og arbejdes med helhedsløsninger for alle medarbejdere, gæster og borgere.

“Vi har høje forventninger til, at Peter, sammen med de øvrige medarbejdere i Kulturhus Trommen, udvikler kulturhuset, så det bliver endnu mere visionært og levende,” siger Henrik Duus Rosengren i en pressemeddelelse.

På tegnebrættet ligger også en videreudvikling af arrangementsprogrammet for den kommende sæson samt et fokus på, hvordan man kan inddrage de frivillige kræfter i Kulturhuset plus produktion af en ny musical med premiere slutningen af 2019.

En kulturmand med erfaring

56-årige Peter Jønsson kommer til Hørsholm med mange års ledelseserfaring fra kulturverden, og centerchefen er af den overbevisning, at han bidrage til Kulturhus Trommens kulturelle udtryk på tværs i Kulturhus Trommen og resten af Hørsholm Kommune.

Peter Jønsson er i dag ansat som kunstnerisk ansvarlig og leder for spillestedet 'Kulturscenen og teatret Krudttønden' på Østerbro og ansvar for koordineringen mellem kulturhuse, biblioteker og idræt, men han ser meget frem til at komme til Hørsholm og Trommen, som han ser mange muligheder i.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at starte som leder i Kulturhus Trommen og ser meget frem til at komme endnu tættere på kulturen, som jeg brænder for. Trommen er et fantastisk sted med rigtig mange muligheder, som jeg tror vi kan udvikle til endnu mere glæde og gavn for alle borgerne i og udenfor Hørsholm,” siger Peter Jønsson i pressemeddelelsen, der efter sine mange år i 'kulturbranchen' er vant til at samarbejde med kunstnere, frivillige, private og offentlige aktører.

Peter Jønsson er bosiddende i København og har en teoretisk uddannelse i musik, er uddannet guitarist med en fortid som professionel musiker. Derudover har han en master i oplevelsesledelse fra RUC.

Ifølge Hørsholm Kommune modtog de 64 ansøgninger til stillingen som kulturhusleder.

Publiceret 22 November 2018 08:42