Thorkild Gruelund synes det er bedst at aflyse sin planlagte jubilæumsreception.

Thorkild Gruelund synes det er bedst at aflyse sin planlagte jubilæumsreception.

Fik ridderkorset:

Nu aflyser han sin egen reception og er "helt ubeskriveligt skuffet"

Lokalpolitikeren Thorkild Gruelund gider ikke høre taler fra folk han ligger i retsstrid med

Af
Fred Jacobsen

Opdateret kl. 15.25 med borgmester Slotveds kommentar:

Der bliver ingen reception i anledning af 25 års jubilæum i Hørsholm Kommunalbestyrelse. Og ingen festlig lejlighed til at få fastgjort ridderkorset på sit revers.

For Thorkild Gruelund (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen, har aflyst den reception, der skulle have fundet sted på plejecenter Sophielund 3. januar. Det er sket ved at borgmestersekretær Lis Zachrau Spo har annulleret i kommunens Outlookkalender med ordene:

"Efter ønske fra Thorkild Gruelund aflyses receptionen hermed".

Aflysningen er en direkte følge af at Hørsholm Kommunalbestyrelse mandag valgte at anke sagen om Anne og Thorkild Gruelunds færdselsret i bymidten.

"Jeg er helt ubeskriveligt skuffet. Jeg kan jo ikke gå og høre på taler fra folk, jeg er midt i en retssag med. Derfor er det bedst at skrinlægge den fest," siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.

Ingen mandfolk

Gruelund fik forleden tilkendt ridderkorset af Dronningen, indstillet af borgmester og partifælle Morten Slotved for sine 25 år i kommunalbestyrelsen. Ridderkorset ligger på et kontor på rådhuset. Det vil Gruelund så hente der på et tidspunkt og tage ind og takke Dronningen for det, når den tid kommer. I stedet for at få det hæftet på reverset i forbindelse med receptionen.

Jeg kan jo ikke gå og høre på taler fra folk, jeg er midt i en retssag med

"Jeg havde virkelig set frem til den fest," fastslår Gruelund, der især er skuffet over, at Hørsholm Kommune ikke har vist vilje til at forlige sagen, og over, at der blandt flertallet "ingen mandfolk er", der har skåret igennem i sagen.

"Vi skal videre"

Borgmester Morten Slotved ærgrer sig over partifællens beslutning.

"Vi ville meget gerne have fejret Thorkild Gruelund, som har fortjent det," siger Slotved, der kommenterer spørgsmålet om, hvordan sagen påvirker samarbejdet med politikeren Gruelund med at sige, at han gerne vil samarbejde med Gruelund og at "vi skal videre".

Han siger også, at han gerne ser sagen lukket, men at det ikke er en sag han ønsker at drøfte i pressen.

Publiceret 28 November 2018 14:15