Arkivfoto: Peter Mailand

Hos Nordsjællands Politi kan de ikke se, at de har modtaget anmeldelser om trusler mod RpR-skoleleder Lotte Ostenfeld og formand Peter Steenstrup. Arkivfoto: Peter Mailand

Politiet kender ikke til trusler mod skoleledelse

Krisen på Rungsted private Realskole blev i mandags skærpet med tre alvorlige personlige trusler mod skoleleder Lotte Ostenfeld, men Nordsjællands Politi kan ikke bekræfte dem

Af
Morten Timm

At skoleleder på Rungsted private Realskole, Lotte Ostenfeld, tre gange skulle være blevet truet på sin person, er ikke noget Nordsjællands Politi har hørt om.

Det oplyser pressekoordinator Henriette Døssing, Nordsjællands Politi, til Ugebladet.

Tre gange skulle skoleleder Lotte Ostenfeld have være udsat for alvorlige personlige trusler siden det 2. november blev meldt ud, at hun var RpR's nye leder.

Oplysningen om truslerne mod Lotte Ostenfeld blev meldt ud på skolens forældreintra mandag i sidste uge, hvor bestyrelsen videre skrev, at "dette er nu et politianliggende". Det blev bakket op i et læserbrev af forælder og byrådsmedlem Ann Lindhardt, hvori hun tog afstand for truslerne og glædede sig over, at det nu var politianmeldt.

Formand truet

I september meddelte bestyrelsesformand Peter Steenstrup, at han midlertidigt trak sig fra formandsposten, fordi han på sin arbejdsplads havde modtaget en trussel.

Meldingen kom efter en periode på RpR, hvor blandt andet en gruppe på 40 forældre havde fremsendt et brev, hvor de dels stillede en række spørgsmål til tidligere skoleleder Rene Leiholms pludselig stop i juni samt opfordrede bestyrelsen til at indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

Kan ikke finde anmeldelser

Ugebladet har i ugens løb rettet henvendelse til Nordsjællands Politi to gange og forespurgt om truslerne, men pressekoordinator Henriette Døssing oplyser til os, at hun ikke i politiets system har kunnet finde nogen anmeldelser om trusler mod hverken Lotte Ostenfeld eller Peter Steenstrup.

Ved en politianmeldelse modtager anmelderen en kvittering med et journalnummer. Dem har Ugebladet spurgt efter hos Lotte Ostenfeld eller Peter Steenstrup, ligesom vi også gerne vil have spurgt til indholdet i truslerne, men ingen af dem er vendt tilbage på avisens henvendelser.

Publiceret 03 December 2018 11:54