Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm.

Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm.

Borgmesterens nytårshilsen:

Byudvikling, børnefamilier, tryghed og dialog

Vi skal styrke dialogen med borgerne og finde ud af, hvordan vi lykkes med det, siger Morten Slotved i sin nytårshilsen til Hørsholm

Kære borgere i Hørsholm

Nu er 2018 ved at nå sin afslutning, og vi kan nu se tilbage på et aktivt år i Hørsholm Kommune.

Byudvikling er et gennemgående tema, hvor vi bl.a. har gang i PH Park, der har været i udbud. Vi har fået solgt det første byggefelt, som kommer til at danne rammerne om et bofællesskab. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at passe ind i fremtidens Hørsholm. Vi håber, at flere børnefamilier kommer hertil, og jeg er spændt på, hvordan det vil præge bybilledet.

I januar/februar 2019 får vi de sidste tre bud ind, således vi over de næste tre år kommer til at se en PH Park, der udvikler sig. Kigger vi på hele Usserød Kongevej er den også blevet udviklet og renoveret, så den nu ser lidt mere ordentlig ud.

Noget af det vi i Kommunalbestyrelsen har haft særlig fokus på her i 2018 har været at tiltrække nye borgere til kommunen – særligt børnefamilier. Derfor har vi bygget Eventyrlegepladsen i hjertet af Hørsholm. Det er allerede et samlingspunkt for børnefamilierne, og det håber vi på vil fortsætte.

Kigger vi fremad mod 2019, kommer vi til at lancere en tilflytterhjemmeside, der sætter fokus på det gode liv her i Hørsholm. Det er alt fra kulturlivet, idrætten, de grønne områder, skolerne, havnen, vandet, osv. Det er de muligheder, som vi alle sammen sætter pris på ved Hørsholm. Den historie skal vi ud og fortælle vores omverden. Og det budskab, må I gerne være med til at sprede!

For mig som borgmester og hele Kommunalbestyrelsen er det vigtigt, at vi har en tæt dialog med borgerne. Bl.a. derfor har vi nedsat to rådgivende udvalg, der både består af politikere og borgere. Det ene udvalg er Ældreudvalget, der arbejder på at udarbejde fremtidens ældrepolitik. Vi skal finde ud af, hvad det er for en service, vi skal levere for vores ældre borgere i fremtidens Hørsholm.

Det andet udvalg er Tryghedsudvalget, der skal identificere, hvad det er, der skaber utryghed for borgere i kommunen. Hvad er det egentlig vi går og bekymrer os om? Og hvordan kan vi øge følelsen af tryghed – både i hjemmet og på gader og stræder. Det skal vi finde løsninger på.

Vi har tilmed nedsat en arbejdsgruppe, som kigger på, hvordan vi styrker dialogen med borgerne. Er der andre metoder, der fordrer dialogen og samarbejdet? Det skal vi også lykkes med som kommune.

Mange tak fordi I som borgere melder stærkt tilbage og giver input til os politikere.

På vegne af hele Kommunalbestyrelsen, vil jeg gerne ønske alle et rigtig godt nytår! Jeg glæder mig til 2019!

Publiceret 27 December 2018 06:30