Charlotte Kirchheiner:

Charlotte Kirchheiner: "Thorkild har været fed at arbejde sammen med".

Nok var nok:

Byrådsgruppen var enig om Gruelunds exit

Mange beklager Gruelunds udelukkelse, men er enige om, at det var på sin plads

Af
Fred Jacobsen

Når borgmester Morten Slotved siger, at den konservative byrådsgruppe ikke kunne holde til mere - og "nok er nok" - i forhold til Thorkild Gruelund, så er det også det billede, Ugebladet får ved at forhøre sig i gruppen.

"Det er en gave at have en mand med den erfaring, og denne beslutning er ikke sket over night. Den er taget over tid. Og giver han ikke sin uforbeholdne støtte til borgmesteren, så kan vi ikke mere. Det er Thorkilds valg. Bolden ligger hos ham," sagde blandt andet Nadja Hageskov. Hun synes konsekvensen er hård, men nødvendig.

Fed at arbejde sammen med

Charlotte Kirchheiner, en af de nye i gruppen, ønsker heller ikke at slå ned på en enkelt sag. Hun er enig i, at det er summen, der har gjort udslaget, og "at nogle af sagerne har været problematiske". Kirchheiner mener dog ikke, Thorkild Gruelund har været en belastning i gruppens daglige virke.

Det er Thorkilds valg. Bolden ligger hos ham

"Thorkild har været fed at arbejde sammen med, og jeg har været glad for, at han tør sige sin mening. Det er min fornemmelse, at der er nogle ting fra tidligere, der har hobet sig op, og at han i nogle tilfælde har været for personlig," siger Kirchheiner, som understreger, at Gruelund har været en stor hjælp for hende som nyvalgt.

God dynamik i gruppen

"Der er en god dynamik i gruppen, og det kommer ikke til at gå væk," understreger Charlotte Kirchheiner.

Nadja Hageskov beskriver byrådsgruppen som et sted, hvor der både er "højt til loftet og langt ud til ydervæggene" og beskriver beslutningen som "ikke rar" efter så mange år. Men bakker op om borgmesterens "nok er nok".

Sådan har Jan H. Klit det også.

"Jeg er virkelig ærgerlig over dette. Jeg holder meget af Thorkild. Men når man ikke er holdspiller, ikke er 100 procent bag borgmesteren og miskrediterer kommunen, er der ingen anden vej," mener han.

For ham var sagen omkring Gruelunds sag mod Hørsholm Kommune om færdselsretten til værtshuset Hubertus i Hovedgaden dråben, der fik bægeret til at flyde over.

"Og jeg har lige nu svært ved at se, hvordan han skal kunne komme tilbage," siger Klit.

Publiceret 30 December 2018 07:00