Rulletrapperne i Hørsholm Midtpunkt står stille - og gør det nok i rum tid endnu.

Rulletrapperne i Hørsholm Midtpunkt står stille - og gør det nok i rum tid endnu. Foto: Fred Jacobsen

Derfor ruller Midtpunkts rulletrapper ikke:

De kan være farlige

Siden før jul har centrets to rulletrapper stået stille, fordi der er fundet en fejl

Af
Fred Jacobsen

De to rulletrapper i Hørsholm Midtpunkt ruller ikke for tiden. Det har de ikke gjort siden en lille uges tid før jul, og ingen ved endnu, hvornår de igen kommer til det.

De er lukket ned af sikkerhedsmæssige grunde. De kan nemlig være farlige at færdes på, oplyser kommerciel direktør Jakob Møller fra Newsec-Datea til Ugebladet.

"Vi har fået oplyst, at der er en teoretisk risiko for, at trappetrinene kan løsne sig hvis rulletrappen kører. Den risiko tør vi selvfølgelig ikke løbe," siger Jakob Møller.

Opdaget ved eftersyn

Fejlen blev opdaget i forbindelse med et serviceeftersyn, hvorefter centeret fem-seks dage før jul valgte at stoppe begge rulletrapper, da de er af samme fabrikat og samme årgang. Oven i det har Newsec-Datea så hidkaldt en uvildig konsulent for at se på sagen. Konsulenten nåede til samme konklusion.

"Det skal vi jo reagere på, selv om det selvfølgeligt var et kedeligt tidspunkt midt i julehandelen," siger Jakob Møller.

Han forsikrer, at centrets besøgende trygt kan benytte de stillestående rulletrapper, selv om han er klar over, at trinene er højere end på normale trapper, og henviser til centrets elevator, der kører upåklageligt.

En bekostelig affære

Problemerne betyder, at DADES, der ejer centret, nu skal overveje, hvordan Hørsholm Midtpunkt igen får rullende rulletrapper.

"Vi skal finde ud af, om rulletrapperne skal renoveres eller om begge rulletrapper skal skiftes ud. Det er en bekostelig affære," lyder det fra Jakob Møller, der ikke kan oplyse andet end at det vil være en udgift i millionklassen.

Den kommercielle direktør kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår rulletrapperne kører igen, men der arbejdes på højtryk for at finde en løsning.

Publiceret 04 January 2019 18:30