Når Eske Willerslev og Kristian von Hornsleth optræder med deres 'skulpturshow' er der nærmest statsgaranti for god underholdning og viden.

Når Eske Willerslev og Kristian von Hornsleth optræder med deres 'skulpturshow' er der nærmest statsgaranti for god underholdning og viden. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Forskeren og kunstneren på nyt togt for 'Forskeren'

Kristian von Hornsleth og Eske Willerslev holder igen foredrag på Rungsted Gymnasium

Af
Fred Jacobsen

Hvis du ikke havde mulighed for at være med, da kunstneren Kristian von Hornsleth og DNA-forsker Eske Willerslev 13. juni sidste år begejstrede i en propfyldt kantine på rådhuset i Hørsholm, bør du sætte kryds i kalenderen 21. januar kl. 17.30.

For da folder provokunstner Hornsleth og topforsker Willerslev sig igen ud med et foredrag på Rungsted Gymnasium. Og de, der var med i juni, vil sikkert skrive under på, at det var en både stor stor og god oplevelse.

Vil donere skulptur

Baggrund for foredraget - der er gratis for deltagerne - er, at Kristian von Hornslet har sat sig for at donere skulpturen 'Forskeren' til Hørsholm. Og planen er, at den tre meter lange, to meter høje og én meter brede bronzeskulptur til 1,6 millioner kroner skal stå mellem Rungsted Gymnasium og Vallerødskolen på et areal, Hørsholm Kommune har frigivet til formålet.

Formålet med foredraget er også at finansiere skulpturen gennem salg af miniatureudgaver og nummererede grafiske tryk af 'Forskeren'. Halvdelen af de 1,6 millioner er allerede hjemme, forlyder det.

Hyldest til videnskaben

"Vores skulptur er en hyldest til videnskaben og den frie tanke. Den afbilder verdens vildeste DNA-forsker – et fyrtårn af viden og nysgerrighed. Med placeringen lige ved gymnasiet håber vi, at den inspirerer unge mennesker til i højere grad at se forskere og videnskabsfolk som superhelte frem for at idolisere deltagere i reality-tv. Vi opfordrer privatpersoner og det lokale erhvervsliv til at bakke op om dette budskab," fortæller Kristian von Hornsleth.

Vind en skulptur

I forbindelse med foredraget udlodder han en figur til 18.000 kroner, der både er nummereret og signeret

.

Eske Willerslev selv har sat Danmark på verdenskortet med sin DNA-forskning - og har som pelsjæger skudt en bjørn i Sibirien. Så der er mange oplevelser at fortælle historier ud fra.

Selv om der er fri adgang, ønsker arrangørerne af planlægningsmæssige årsager, at interesserede tilmelder sig på skulpturhorsholm@hornsleth.com.

Publiceret 14 January 2019 08:00