Mette Kildahl, Hørsholm, har i en forholdsvis sen alder uddannet som cand. psyk og har fornylig åbnet egen psykologpraksis. Pressefoto

Mette Kildahl, Hørsholm, har i en forholdsvis sen alder uddannet som cand. psyk og har fornylig åbnet egen psykologpraksis. Pressefoto

Psykolog åbner ny praksis i privaten

Psykolog Mette Kildahl tilbyder samtaleterapi mod bl.a. stress, depression, angst og samlivsproblemer

Efter en lang erhvervskarriere har 53-årige Mette Kildahl fra Hørsholm skiftet spor og uddannet sig til psykolog (cand. psyk.).

Nu har hun åbnet sin første psykologpraksis i hjemlige omgivelser på Breeltevej.

"Jeg brænder for hjælpe ’hele mennesket’ med at få bedre livskvalitet, uanset om det drejer sig om at ’tage problemerne i opløbet’ eller decideret behandling," fortæller Mette Kildahl, der, som leder i erhvervslivet, blev opmærksom på det øget pres og psykiske vanskeligheder, som mange mennesker oplever, både arbejdsmæssigt og privat.

Ikke kun én ting bag

"Min erfaring er, at mange mindre problemer vokser sig større uden den rigtig støtte. Folk har travlt i hverdagen, og mange lever i komplicerede relationer på hjemmefronten. Derfor er det desværre mere og mere almindeligt, at mennesker får stress og depression, eller får problemer i parforholdet," forklarer den lokale psykolog i en pressemeddelelse.

Uanset hvor tung hverdagen føles og hvor megen symptomer på stress, vi oplever, så handler det ifølge Mette Kildahl ikke kun om én ting i vores liv.

"Der kan være flere sammenfaldende faktorer, som gør at vi lige pludselig ikke kan klare mere," siger hun.

Svære følelser og menneskelige problemer forekommer året rundt, men især i højtider og ferier, som feks. den nylige juletid, er der mange, som føler sig pressede. Og statistisk set er der mange skilsmisser efter højtiderne, men her kan en psykolog hjælpe med at give overblik og værktøjer til, at familien ikke ramler.

Sammenbragt familie

53-årige Mette Kildahls hjerte banker i særdeleshed for de sammenbragte familier. Ikke alene lever hun selv i én, hun er også vokset op i én.

"De udfordringer vi ser i familierne omkring højtider, er ofte endnu mere udtalte i de sammenbragte familier. Her skal traditioner og logistik gå op i en højere enhed med ’dine-mine-vores’ og eks’er, hvilket kan bringe sindene i kog," fortæller Mette Kildahl, der har egen hjemmeside mettekildahl.dk

Publiceret 16 January 2019 15:00