Jørgen Bent Jensen, 88 år, vil gerne sige tak til det ægtepar, der hjalp ham efter et blodigt 1. nytårsdag på Rungstedvej ved bytorvet. Så forslået så han efter at være styrtet på hovedet, blæst omskuld af et kraftigt vindstød, og sådan ser han ud 14 dage efter, hvor han kommer forbi Ugebladet med håb om at få kontakt til ægteparret.

Jørgen Bent Jensen, 88 år, vil gerne sige tak til det ægtepar, der hjalp ham efter et blodigt 1. nytårsdag på Rungstedvej ved bytorvet. Så forslået så han efter at være styrtet på hovedet, blæst omskuld af et kraftigt vindstød, og sådan ser han ud 14 dage efter, hvor han kommer forbi Ugebladet med håb om at få kontakt til ægteparret. Foto: Privat/Morten Timm

Jørgen slået til blods:

Vil så gerne sige tak

88-årige Jørgen Bent Jensen fik en brutal start på det nye år og søger nu af hjertet det ægtepar, der hjalp ham på et kritisk tidspunkt

Af
Morten Timm

Jørgen Bent Jensen fra Hørsholm er en frisk mand på 88 år. Hver dag går han sin morgentur på 10 kilometer, men på den meget blæsende 1. januar gik det ved 10-tiden helt galt for den ældre mand på Rungstedvej ved bytorvet.

"Pludselig kom der et kraftigt vindstød og tog mig. Jeg nåede ikke at tage fra, men faldt og røg lige ned med hovedet først," fortæller Jørgen Bent Jensen og viser billedet på sin mobiltelefon af, hvordan han blev slået til blods, fik hudafskrabninger i ansigtet, to store sæbeøjne og en flænge i panden, der måtte sys, efter nærkontakten med fortovet.

Den bedste hjælp

Nu er skaderne heldigvis ved at hele op, men der er noget, der nager den 88-årige Hørsholmborger. Han vil så forfærdelig gerne sige en stor tak til de to mennesker, der kom ham til undsætning efter styrtet.

"Jeg blev helt slået ud og lå fortumlet og kunne ikke rejse mig, men en bil stopper ved fortovskanten og et ægtepar kommer hen og hjælper mig op. De ringer efter en ambulance og bliver ved mig i det kvarter, der går, indtil ambulancen er der," oplyser Jørgen Bent Jensen, der har henvendt sig til Ugebladet i håb om, at det kan skabe kontakt til ægteparret.

Han forsøgte at få deres navne og telefonnummer, inden ambulancen kørte ham til skadestuen, men de fortalte, at de bare havde gjort deres pligt ved at hjælpe ham.

"Det var den bedste hjælp, jeg kunne få. Jeg er så taknemmelig, for jeg kunne ikke foretage mig noget efter faldet. Og de to flinke mennesker fortjener altså en stor tak," siger han.

Betyder meget at kunne sige tak

"For mig vil det være så dejligt, hvis jeg kunne få lov til at afslutte det her med at sige tak til dem. Så hvis de læser det her eller nogen, der kender dem, vil jeg virkelig sætte stor pris på, hvis jeg kan få kontakt med dem. Det vil betyde meget for mig," beder Jørgen Bent Jensen, der bor på Skovkanten 122 i Hørsholm og har mobilnummer 24 98 23 03.

Udover et ar i panden slipper den 88-årige uden fysiske mén fra faldet, og han går stadig sin morgentur på 10 km hver dag. Dog ikke når det blæser for meget eller er frostvejr og glat. For oplevelsen har sat sig i ham, og han vil ikke risikere at blive væltet på den måde igen.

Publiceret 19 January 2019 09:25